5.6.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αποκαλύπτεται το πηγάδι στους Αγίους Αποστόλους

Προχωρούν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη υφιστάμενου πηγαδιού δυτικά Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων» και αποκαλύπτεται το υπόγειο τμήμα του πηγαδιού, το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Το πηγάδι έχει νερό και μάλιστα καθαρό, ενώ σε αυτό βρίσκονται η σκάλα που εξασφάλιζε πρόσβαση και ο σωλήνας άντλησης των υδάτων. Βρέθηκε, επίσης, η θέση όπου είχε τοποθετηθεί η αντλία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί διαβάτες πλησιάζουν το συνεργείο και τον επιβλέποντα και αναφέρουν αναμνήσεις τους από την εποχή που το πηγάδι ήταν σε λειτουργία.
Το υφιστάμενο πηγάδι, η θέση του οποίου προσδιορίστηκε κατά τις εργασίες δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, θα αναδειχθεί και θα κατασκευασθεί λιθόκτιστο.
Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλοι λίθοι από ένα κατεδαφισθέν κτήριο, που βρισκόταν βορείως του Μεγάρου Χορού.
 Ελλείψει φωτογραφικού υλικού, η ανακατασκευή του θα βασισθεί στην τυπολογία αντίστοιχων πηγαδιών που διασώζονται στη γύρω περιοχή (πηγάδι αρχοντικού Κυριακού και οδού Ν. Πολίτη).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου