12.6.15

Απάντηση Αλευρά σε Μαντά - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ “ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ” ΛΟΙΠΟΝ!

Δεν θα περίμενε κανείς από τον κ.Μαντά καμία απάντηση, πέραν των ύβρεων. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο από ανθρώπους που στερούνται επιχειρημάτων, από θεσιθήρες που αυτοσκοπός της ζωής τους είναι η εξουσία και όχι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Καμία απάντηση δεν πήρα -και πώς θα μπορούσα άλλωστε- για τα όσα αυτονόητα ανέφερα θέτοντας το δίλημμα Κομματικός “πατριωτισμός” ή Αυτοδιοικητικό καθήκον.
Πέραν από την ασάφεια των λόγων του κ. Μαντά και την ένδεια των επιχειρημάτων του, είναι φανερό ότι δεν έχει να απαντήσει τίποτα επί της ουσίας στα όσα εξέθεσα. Δεν αναφέρθηκα σε ονόματα, καθώς πρόθεσή μου δεν ήταν να θίξω πρόσωπα -αν και ο κ. Μαντάς ήταν ο μόνος που θεωρήθηκε θιγόμενος- αλλά συμπεριφορές που είναι σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος. Σκοπός μου ήταν να θίξω πράξεις που έφεραν τη χώρα μας στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και τους πολίτες της να πένονται. Αλλά αυτά μάλλον, είναι ίσως “ψιλά” γράμματα για κάποιους.
Γι αυτό, αντί να προβληματιστούν για όσα ανέφερα, βιάστηκαν να απαντήσουν, περιοριζόμενοι σε ύβρεις. Βέβαια, αυτό ξέρουν, αυτό μπορούν, αυτό κάνουν.
Επειδή όμως δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες μερικές αίολες κατηγορίες κ. Μαντά, αν και καλά γνωρίζετε ότι είναι συκοφαντίες, σας θυμίζω λοιπόν ότι στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 που εμείς είμαστε υποψήφιοι με τον κ. Τατούλη, του σούρνατε τα εξ αμάξης. Δυστυχώς για σας «Verba volant, scripta manent».
Τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν πήγατε εσείς στον κ. Τατούλη, αυτόν που το 2014 βρίζατε και το 2014 σας έκανε αντιπεριφερειάρχη, φύγαμε εμείς. Δεν φύγαμε όμως για να διαφυλάξουμε τα προνόμια μας, όπως εσείς -σε γνώση του ψεύδους σας- με κατηγορείτε, γιατί γνωρίζεται καλά ότι παραιτήθηκα, όπως και οι άλλοι που αποχωρήσαμε από το συνδυασμό του κ. Τατούλη, επειδή(εκτός των άλλων) ερχόσαστε εσείς, που πριν ακριβώς 4 χρόνια τον υβρίζατε. Παραιτούμενοι, απαρνηθήκαμε προνόμια που δεν μπορούσε κανείς να μας στερήσει και όχι το αντίθετο που με πομφόλυγες μας κατηγορείτε. Κατανοούμε λοιπόν τη θέση σας και την πρόθεσή σας να θέλετε να τα ξεχάσετε, αλλά όλοι οι άλλοι, εκτός από εσάς, τα θυμόμαστε και μάλιστα πολύ καλά.
Και επειδή είπαμε «scripta manent», μεταφέρω ένα από τα ρεπορτάζ (των εφημερίδων της 29.09.2014), για να του θυμίσω ότι αυτά που λέμε τώρα εμείς τα είχαν πει άλλοι σκληρότερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, προηγήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας: «Κατηγορώντας τον Π. Μαντά, είπε ότι εξαπέλυσε αναίτια επίθεση εναντίον του που εμπεριείχε ψέματα και συκοφαντίες και τον κάλεσε να διαλέξει αν θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή μισθοδοτούμενος αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας πως στην τρίτη του θητεία ως δήμαρχος δε θα δεχθεί μισθοδοτούμενους συκοφάντες».
Επειδή, λοιπόν, γνωριζόμαστε και μάλιστα καλά, όσον αφορά στα μαθήματα πολιτικού ήθους και τα φληναφήματα περί «κατατακτηρίων εξετάσεων» και κομματικής εγκατάλειψης που μας κατηγορεί ο κ. Μαντάς, είναι πασιφανές πως με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό για τις ακόρεστες ορέξεις της θεσιθηρίας.
«Νύν υπέρ παντών ο αγών» λοιπόν. Άξιος ο μισθός!
                                                                            
  Με τιμή,
                                                          
                                          Παναγιώτης Αλευράς
                                      Περιφερειακός Σύμβουλος 
                         Πρ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου