5.6.15

Η Ντίνα Νικολάκου για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Σε δήλωση της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου ανέφερε τα εξής:

“Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επίκαιρη όσο ποτέ και μας κάνει να αναλογιστούμε το κρίσιμο σημείο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Πελοπόννησος ώστε να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη μας προτεραιότητα και σηματωρό πολιτική μας, να καταστήσουμε την Πελοπόννησο μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της Αειφορίας.

Η έναρξη της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ καθώς και η επικείμενη υπογραφή σύμβασης του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, μετατρέπουν την Πελοπόννησο από ουραγό στον τομέα του Περιβάλλοντος σε ένα πετυχημένο case study με Ευρωπαϊκή Αναγνώριση.

Στο δύσκολο έργο μας δεν έχουμε δικαίωμα για ολιγωρία και πισωγυρίσματα από προσωπικές πολιτικές, ερασιτεχνισμούς, συντεχνιακές αντιλήψεις και συμφέροντα από όψιμους σωτήρες αυτού του τόπου. Η Περιφερειακή Αρχή αποτελεί τη δομή εκείνη που διασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους σε μια ανάστατη για το Έθνος μας περίοδο, με συγκεκριμένη πολιτική πρότυπο σε διεθνές επίπεδο, για τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Για την Περιφερειακή Αρχή η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας επιτυγχάνεται όχι μόνο με σεβασμό του περιβάλλοντος αλλά και με τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής βασιζόμενοι σε ένα πολιτισμό της αειφορίας. Το Περιβάλλον αποτελεί για την Πελοπόννησο το δικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα. “

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου