19.6.15

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Εχουν εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την επάρκεια στα καύσιμα σε περίπτωση χρεοκοπίας;

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ
Ενα απίστευτο σενάριο που δεν έχει προηγούμενο, περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα». 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για επάρκεια στα καύσιμα σε περίπτωση που υπάρξει χρεοκοπία της χώρας.

Οπως λέει η εφημερίδα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε από τα διυλιστήρια να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα πηγές των ΕΛΠΕ διαβεβαιώνουν ότι ακόμη και σε περίπτωση Grexit η χώρα έχει για τουλάχιστον έξι μήνες καύσιμα, ενώ μπορεί να επεκταθεί η επάρκεια και στους εννέα μήνες.
Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων που υπάρχουν για ανάλογες περιπτώσεις ή κρίσεις. Τα αποθέματα αυτά επαρκούν για τρεις μήνες.
Σε δεύτερη φάση θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ ενώ για να επεκταθεί κατά άλλους τρεις μήνες η επάρκεια το σχέδιο προβλέπει αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.
Την ίδια ώρα πάντως υπάρχει πάντα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις κρίσεων πολέμου κλπ) του ίδιου του κράτους που προβλέπει περιορισμό στην κυκλοφορία συγκεκριμένων οχημάτων ώστε να μειωθεί η κατανάλωση και περιορισμός στη χορήγηση καυσίμων.
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς πρόκειται για ένα ακραίο σενάριο τρόμου που ωστόσο θα μπορούσε να ισχύσει στην απευκταία περίπτωση οριστικής ρήξης με τους δανειστές. Αλλωστε, μην  ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (μόλις χθες ο κ. Στρατούλης) έλεγαν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται και έχει σχέδιο στην περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη. Εχει ειπωθεί επίσης ότι για λίγους μήνες θα υπάρξουν δυσκολίες ενώ και ο κ. Λαπαβίτσας εμμέσως τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και δελτίο στα τρόφιμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου