26.6.15

Υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τα "Παλαιολόγεια"


Υπό την αιγίδα του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας έθεσε τις εκδηλώσεις μνήμης "Παλαιολόγεια" στη Σπάρτη και το Μυστρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανταποκρινόμενος θετικά στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη
 και την κοινή επιστολή του με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη.
Στην κοινή αυτή επιστολή, αφού αναδεικνύεται ο εμβληματικός χαρακτήρας των "Παλαιολογείων", εκφράζεται η βούληση για ενίσχυση και διαρκή αναβάθμιση του θεσμού, ώστε να καταξιωθεί ως πανελλήνιο γεγονός με διεθνές κύρος, και τονίζεται ότι προς το σκοπό αυτό καθοριστική θα είναι η συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση της πρότασης αυτής, όπως επίσης και για τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την καθιέρωση της παρουσίας του στις ετήσιες εκδηλώσεις. Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για τη συνένωση δυνάμεων προς το σκοπό αυτό, καθώς επίσης και την πεποίθησή του ότι το κοινό ενδιαφέρον και η κοινή προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει τον οδηγό για το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόσο ιστορικού τόπου όπως η Πελοπόννησος.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου