13.6.15

ΚΡΗΤΗ - Καταιγιστικοί πυροβολισμοί σε ένα θανάσιμο τετ-ατ-τετ ληστών - ΕΛ.ΑΣ!

Οι τρεις ληστές είναι «γνώριμοι» των διωκτικών Αρχών με την εμπλοκή τους σε πολύ σοβαρές υποθέσεις- το CRETALIVE αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συγκλονιστικής επιχείρισης που στήθηκε

Αυτή τη φορά ήταν η ΕΛ.ΑΣ που αιφνιδίασε τους τρεις ένοπλους ληστές, οι οποίοι μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής θεωρούσαν ότι είχαν το ...προβάδισμα. Ο χρόνος άμεσης επέμβασης των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες εγκλώβισαν τους ληστές μέσα στο χώρο της υποδοχής του ξενοδοχείου, δεν ήταν τυχαία συγκυρία.
Ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και παρακολούθησης των τριών ληστών, οι οποίοι εδώ και καιρό ήταν ύποπτοι για την διάπραξη άλλων σοβαρών ένοπλων ληστειών σε Μάλια και Ηράκλειο αντίστοιχα.
Το τελευταίο κομμάτι του παζλ συμπληρώθηκε χθες το βράδυ όταν πλέον οι τρεις ένοπλοι έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών και αποκαλύφθηκε η ταυτότητα τους, για την οποία υπήρχαν υποψίες εδώ και καιρό, όπως έχει  γράψει το Cretalive.
Πριν προλάβουν να απομακρυνθούν με τα δύο σακ-βουαγιάζ, τα οποία είχαν «φουλάρει» με τα κλεμμένα κοσμήματα, παγιδεύτηκαν στον χώρο του κοσμηματοπωλείου.  Τα λεπτά που ακολούθησαν παραπέμπουν σε ένα θανάσιμο τετ-α-τετ ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις και στους ληστές,  με τους τελευταίους να αρνούνται πεισματικά να παραδοθούν. Ακατανόητη στάση για τους περισσότερους, αντιληπτή για όσους όμως γνωρίζουν το προφίλ των συγκεκριμένων ατόμων, τον εγωισμό τους, την απαξίωση για τους διώκτες τους, το πάθος τους για την παρανομία και την απέχθεια τους για την φυλακή.
Οι πυροβολισμοί καταιγιστικοί. Το φινάλε θεαματικό  αλλά και αιματηρό με τους ληστές να τραυματίζονται  και να πέφτουν αιμόφυρτοι στο έδαφος. Οι ειδικές δυνάμεις τους κυκλώνουν, τους προσεγγίζουν με ασφάλεια και καλούν ασθενοφόρα.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Cretalive συγκλονιστικές σκηνές με τον κόσμο να πανικοβάλλεται και να τρέχει να προστατευθεί από το «άγριο» πιστολίδι. Εκατοντάδες τουρίστες τρομοκρατούνται. Το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες σύνεδρους καρδιολογικού συνεδρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αίθουσα του ξενοδοχείου.
Δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Ακούνε μόνο πυροβολισμούς. Πολλοί απομακρύνονται από το ξενοδοχείο, άλλοι κλείνονται στα δωμάτια. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η ανταλλαγή πυροβολισμών, στο λόμπι του ξενοδοχείου δεν κυκλοφορεί ψυχή. Παρακολουθούν από απόσταση τα τεκταινόμενα.
Πυροβολισμοί, φωνές, σειρήνες....Επικρατεί πανδαιμόνιο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν «ζώσει» τους εξωτερικούς χώρους, κρατούν τον κόσμο μακρυά και περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις από το εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Οι τρεις ληστές είναι «γνώριμοι» των διωκτικών Αρχών με την εμπλοκή τους σε σοβαρές υποθέσεις. Οι δύο είναι κρητικοί με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο, ο τρίτος γνωστός και μη εξαιρετέος, από Αρμενία.
Τη νύχτα υποβλήθηκαν σε επέμβαση οι δύο κρητικοί καθώς ο ένας (με καταγωγή από Ζωνιανά) έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και ο άλλος στον μηρό. Η κατάσταση του πρώτου χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ο τρίτος τραυματίστηκε στο χέρι.  Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων διακομίστηκαν στο ΠΑΓΝΗ γύρω στις 11.30 χθες τη νύχτα. Εκεί κατέφθασαν και συγγενείς.
Η ένοπλη εισβολή στο ξενοδοχείο, η άμεση επέμβαση των ειδικών δυνάμεων και η σύλληψη των τριών τραυματιών έχει κάνει το γύρο της χώρας ενώ την είδηση μετέδωσαν και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.
Σε τοπικό επίπεδο τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» από την αποκάλυψη της ταυτότητας των τριών εμπλεκόμενων.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου