4.6.15

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλη Γούργαρη, για το θέμα της Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Οι αναπτυξιακές εταιρείες είναι ένα εργαλείο αρκετά παλιό, διεφθαρμένο και σάπιο.
Έχουν σκοπό να περάσουν κομμάτια υπηρεσιών της Τοπικής και Περιφερειακής διοίκησης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αντικαθιστώντας το ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, βάζοντας το προσωπικό της στο περιθώριο, αλλά και να ανοίξουν το δρόμο για νέες εργασιακές σχέσεις. 
Έχετε διαλύσει τις υπηρεσίες της περιφέρειας και απαξιώνετε συνεχώς το ρόλο τους κάτω από την έλλειψη προσωπικού που διαρκώς μεγαλώνει και αξιοποιείτε τις αναπτυξιακές στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιτήδειους.
Η κατεύθυνση που έδινε η ΕΕ κατά καιρούς για τη χρησιμοποίηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω εταιρειών στους δήμους και τις περιφέρειες, δεν ήταν προς όφελος του λαού, είχαν στόχο να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα το ρόλο τους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Οι πολιτικές δυνάμεις που χειροκροτείτε ότι προέρχεται από την ΕΕ με συνέπεια υπηρετείτε και στηρίζετε αυτές τις πολιτικές. Πρόσφατα η αριστερή Περιφερειάρχης Αττικής, η κ. Δούρου, χαρακτήρισε τις αναπτυξιακές κατάλληλα εργαλεία δράσης, όπως τα ορίζει και προβλέπει ο νόμος και έβαλε μπροστά να φτιάξει τις δικές της αναπτυξιακές.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ο κόσμος να βγάλει πια τα συμπεράσματά του από τη λειτουργία των αναπτυξιακών Ανώνυμων Εταιρειών. Εμείς δεν αναζητούμε «καλούς» και «αποδεκτούς» εργολάβους όπως λέει ο κ. Τσιρώνης (αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος) για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε «διαφανείς» διαδικασίες εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Εμείς αρνούμαστε κάθε δραστηριότητα αυτών των εταιρειών γιατί είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
Επειδή όμως με τη στήριξη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου υπάρχουν και δραστηριοποιούνται, είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε τη δράση τους. Μέχρι τώρα αρνείστε να μας δώσετε στοιχεία για την Πελοπόννησος Α.Ε., παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και επερωτήσεις μας. Να σας θυμίσω και στη Θεσσαλονίκη, και στην Ευρυτανία και αλλού όταν ζητούνταν στοιχεία έλεγαν αυτά που λέτε και εσείς, ότι δηλαδή είναι ανώνυμες εταιρείες που προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και άλλα τέτοια μέχρι που αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα, ήταν οδυνηρή.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συνεχίσετε την ίδια αδιέξοδη τακτική και θα δώσετε τα στοιχεία.
Πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία που οι μισές μετοχές της ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πρόεδρός της είναι ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Πρέπει κάποτε να μας πείτε πόσα έργα έχει αναλάβει η Πελοπόννησος Α.Ε., ποιο το συνολικό κόστος, πως τα εκτέλεσε αυτά τα έργα, ιδιαίτερα τα έργα προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πόσα έκανε με δικό της προσωπικό, πόσα έδωσε σε τρίτους (αντικείμενο και κόστος). Πρέπει να απαντήσετε κάποτε και στις επερωτήσεις μας, όπου ζητάμε συγκεκριμένα στοιχεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου