5.6.15

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασαν σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος σε διάφορά σημεία του Δήμου, στέλνοντας παντού ένα ηχηρό  μήνυμα πολιτισμού.

Τοπικοί σύλλογοι, ομάδες κατάδυσης και διάφοροι πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου, του Λιμενικού Τμήματος Κορώνης, και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη καθάρισαν τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε, αποδεικνύοντας με τις ενέργειές τους τη δύναμη της ομαδικότητας.

Το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που μια ημέρα δεν έφτασε, γι αυτό και πρόκειται μέσα στον μήνα του Ιουνίου να λάβουν χώρα κι άλλες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού στην περιοχή.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, ο ομιχλώδης καιρός δε στάθηκε εμπόδιο για τους εξειδικευμένους δύτες του Navarino sea by Aqua Divers Club της Costa Navarino, οι οποίοι βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και καθάρισαν το βυθό. Τελειώνοντας, οι δύτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 22 Ιουνίου 2015, όπου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό του βυθού.

Στην Κορώνη, υπό το συντονισμό της Αντιδημάρχου Κορώνης, κ. Πελαγίας Λεφτάκη, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης καθάρισαν τον Περιβάλλοντα Χώρο του Γηπέδου Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης την Είσοδο της Κορώνης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης την Πλατεία Μόλου Κορώνης και ο Σύλλογος «οι φίλοι του Κάστρου Κορώνης» καθάρισε τους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης.

Οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού του δήμου δε σταματούν εδώ, καθώς την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί καθαρισμός της Παραλίας της Πύλου, των Μνημείων στον Κόλπο του Ναυαρίνου, της Παραλίας Διβάρι και του προαυλίου χώρου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου, από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «ΝΕΣΤΩΡ», το Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου, και τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης στην προσπάθεια αυτή σημαντική συμβολή θα έχουν οι Πρόσκοποι Καλαμάτας και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας.

Σχετικά με τον εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή της Μεθώνης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα Ιουνίου, πρόκειται να βγει σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες-εθελοντές δηλώνοντας: «Ο σεβασμός και η συντήρηση του τόπου μας δεν κοιτάει ηλικία, επάγγελμα, μόρφωση και οικονομικούς πόρους. Είναι ευθύνη όλων μας. Πρέπει να φανούμε όλοι αντάξιοι διεκδικητές μιας πολιτισμένης κοινωνίας, χωρίς προβλήματα, ξεκινώντας από πράγματα απλά και αναγκαία: τον σεβασμό απέναντι στη φύση και τη συμβολή μας στην καθαριότητα του τόπου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω τόση δράση σήμερα. Ο κόσμος συνεχίζει να δηλώνει συμμετοχή και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για συμμετοχή και από άλλες περιοχές του δήμου τις επόμενες μέρες.»

Με τη σειρά του ο Λιμενάρχης Πύλου, κ. Μακαρούνης, δήλωσε: «Η Λιμενική αρχή της Πύλου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στον καθαρισμό του λιμένα της Πύλου. Αισθάνομαι ικανοποιημένος γιατί είναι φανερή η ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Γι αυτό και πάντα η συνεργασία της υπηρεσίας μας θα είναι δεδομένη.».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου