5.6.15

Μπρος θεσμός και πίσω… iskra…

Με φόντο μη πληρωμή του ΔΝΤ θα μπορούσε να συμπληρωθεί. 
Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός, και ολόκληρη η κυβέρνηση μαζί του βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο αλλά και μια ζυγαριά. 
Μερικούς μήνες αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, σε μια φάση που αντιλαμβανόμαστε ότι τα λαικιστικό του πρόγραμμα κατέρρευσε και δεν ήταν παρά ένα ψέμα, και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ισοπεδώθηκε από το πρόγραμμα του Βερολίνου, ο Τσίπρας εγκλωβίστηκε στο ίδιο του το ψέμα.
Και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι για τον πρωθυπουργό καθώς ακόμη και τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα σκληρά, ειδικά για τον αντιμνημονιακό αν τον θυμάστε, ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται εξωφρενικά. Το τρικ της εθνικής αξιοπρέπειας που έγινε προεκλογική σημαία χάνει την αίγλη του όσο φαίνεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, και όσο η πραγματική οικονομία διαλύεται οι ατάκες περί αξιοπρέπειας, περηφάνιας και απλά σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία όμως οδηγεί σε αδιέξοδα μοιάζουν να ταιριάζουν περισσότερο σε επαναστάτες χωρίς αιτία και λιγότερο σε εκλεγμένη κυβέρνηση που πρέπει να μιλήσει με σαφείς μεταρρυθμίσεις, σχέδιο, αριθμούς και επώδυνες αποφάσεις.
Όσο περνούν οι μέρες και ζεσταίνει ο καιρός πολλές ακραίες φωνές οι οποίες λυμαίνονται το ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ξεκάθαρα ότι συμφωνία στη βάση που προτείνουν οι δανειστές δεν πρόκειται να περάσει από αυτό το κοινοβούλιο και το αδιέξοδο του Τσίπρα φοράει την ταμπέλα { εσωτερικό }. 
Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, που πολλοί ονόμαζαν δημοκρατική υγεία, και θα αποδειχθεί και πρόβλημα της χώρας, είναι ότι είναι τόσο πολυσυλλεκτικός που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμφωνήσει στο παραμικρό φέρνοντας στο προσκήνιο κάλπες, και μάλιστα άμεσα πιστεύω. 
Ο πρωθυπουργός συγκαλεί την ολομέλεια της βουλής και ασφαλώς να αναδειχθεί το αδιέξοδο αλλά δύσκολα υπάρχει τρόπος να ξεφύγει ακόμη και απευθυνόμενος στην πολιτική σκηνή συλλήβδην μιας και είναι δήμιος του ίδιου του του κόμματος.
Όταν εκλέγεσαι με ένα προεκλογικό πρόγραμμα επιστημονικής φαντασίας θα έρθει η ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου, όπως την πλήρωσαν κάποιοι με τα Ζάππεια. 
Πολλοί θα πουν ότι είναι εξωφρενικό ίσως να ξαναπάμε σε εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά είναι η μόνη λύση προφανώς εδώ που έφτασε η κατάσταση, για την ακρίβεια ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να ψηφίσει για πρώτη φορά έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που θα φέρει αφού για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία μια ψήφος θα έχει αντίκτυπο από την επόμενη κιόλας ημέρα.
Τη στιγμή που τα ψέματα τελειώνουν θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουμε αν θέλουμε ρεαλισμό και αποτέλεσμα, ή ψεύτικες υποσχέσεις και αληθινά αδιέξοδα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν επιδιώξει εκλογές και αυτοδυναμία είναι ξεκάθαρο πως θα οδεύσει προς μια συγκεκριμένη πολιτική που πιθανόν οδηγήσει σε βαλκανιοποίηση. Αν όμως δεν καταφέρει τη νίκη μετά από το φιάσκο που βλέπουμε αυτές τις μέρες, ( κατώτατος μισθός πήγε περίπατο, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει, αύξηση ΦΠΑ, και πολλά άλλα ), τότε πιθανόν θα τελειώσει μια για πάντα από την ελληνική σκηνή, ο μύθος της αριστεράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου