30.7.15

ΕΜΦΡΑΓΜΑ: 10 συμπτώματα που εμφανίζονται 30 ημέρες νωρίτερα

Οι γυναίκες βρίσκονται σε πολύ δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με τους άντρες στο θέμα της καρδιακής προσβολής. 
Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να πεθάνουν, να αποκτήσουν μόνιμη αναπηρία ή να παρουσιάσουν δεύτερο επεισόδιο μέσα στον χρόνο. Ωστόσο, ελάχιστες πληροφορίες παρέχονται στις γυναίκες προκειμένου να αποτραπούν οι καρδιακές προσβολές.
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 δολοφόνος των αντρών και γυναικών στην Αμερική και αντιπροσωπεύει το 40% όλων των θανάτων στις ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από τους θανάτους από όλες τις μορφές καρκίνου σε συνδυασμό. Παρακάτω περιγράφονται τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε.
Η καρδιά είναι το όργανο που επιτελεί το πιο δύσκολο έργο από όλα τα υπόλοιπα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας αντλεί συνεχώς αίμα εμπλουτισμένο με οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας μέσω ενός δικτύου αρτηριών και το μεταφέρει σε όλους τους ιστούς του σώματος. Προκειμένου να εκτελέσει το επίπονο έργο της άντλησης του αίματος στο υπόλοιπο σώμα, ο καρδιακός μυς χρειάζεται άφθονο αίμα πλούσιο σε οξυγόνο, το οποίο παρέχεται μέσω των στεφανιαίων αρτηριών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου