7.7.15

"Εγκαινιάστηκε η 18η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου"

Για 18η χρονιά συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από το Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνο Γκάτζιο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα  Κωνσταντίνα Νικολάκου την Παρασκευή 3 Ιουλίου και η λειτουργία της θα διαρκέσει κάθε τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής έως και τις 2 Αυγούστου. Η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου πραγματοποιείται στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου παράλληλα με τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Αθηνών, στο αρχαίο και το μικρό θέατρο Επιδαύρου, και ο κύριος όγκος των επισκεπτών της ξεπερνάει τις 15.000.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό προβολής των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου όπου συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο, τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου και ολόκληρης της χώρας με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με προϊόντα της ελληνικής γης, τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός. Το μήνυμα της Έκθεσης Αγροτουρισμού ότι η παραγωγή και η δημιουργία επικρατεί της κρίσης φέτος ήταν εντονότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος αναφέρθηκε στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου καθώς στη μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλει η Δημοτική Αρχή μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του προορισμού, αναδεικνύοντας τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και την στήριξη συνεργατών και εθελοντών. Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι περισσότερο από ποτέ χρειάζεται σήμερα η συσπείρωση των υγειών δυνάμεων του τόπου μας για μια
Ελλάδα της δημιουργίας και ελπίδας, τονίζοντας πως αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ενότητα. Η κα. Νικολάκου παράλληλα σημείωσε πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έχει εντάξει τον Αγροτουρισμό Επιδαύρου στις στρατηγικές επιλογές των δράσεων της Περιφέρειας σε μια περιοχή όπου απαιτείται η δυναμική αξιοποίηση του διεθνούς brand. Την δοξολογία των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος ενώ παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαρρής.

Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με την συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου  και το μουσικό σχήμα boğaz musique σε ένα κατάμεστο με πολίτες λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, ημερίδες με αντικείμενο την αγροτοδιατροφή, γαστρονομικά σεμινάρια, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού από όλη την Πελοπόννησο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου