5.7.15

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ - «Στερεύουν» τα ΑΤΜ από χρήμα - Ουρές ξανά για τα 60 ευρώ

Πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας αντιμετωπίζουν όσοι πολίτες θέλουν να «σηκώσουν» από τα ΑΤΜ τα 60 ευρώ τα οποία έγιναν 50 λόγω έλλειψης των 20ευρων.
Σε πολλά υποκαταστήματα παρατηρούνται ελλείψεις χρήματος, δηλαδή δεν δίνουν ούτε τα λίγα ευρώ τα ΑΤΜ είτε γιατί δεν έχουν εφοδιαστεί είτε γιατί οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Υπάρχουν περιπτώσεις που η κάρτα δεν γίνεται δεκτή καν.
Αλλωστε, όπως και οι τραπεζίτες έχουν πει, τα λεφτά φτάνουν μέχρι το πολύ τη Δευτέρα καθώς μετά η ρευστότητα συνδέεται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Από το πρωί σχηματίστηκαν ουρές στα υποκαταστήματα ενώ το ίδιο συνέβη χθες το βράδυ καθώς πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε αυτά τα λίγα ευρώ.
Να σημειωθεί πως ήδη αρκετά μηχανήματα ΑΤΜ δίνουν 50 ευρώ, αφού υπάρχει έλλειψη σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Λουκά Κατσέλη, εάν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα τα μηχανήματα την Δευτέρα θα έχουν πρόβλημα.
Συγκεκριμένα η κ. Κατσέλη, ανέφερε σε δηλώσεις της πως η ρευστότητα επαρκεί έως και αύριο Δευτέρα μετά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αφού τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δεν θα έχουν μετρητά να δώσουν καθώς η ρευστότητα εξασφαλίστηκε μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας, ενώ πρόσθεσε, ότι το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η ΕΚΤ για να καθοριστεί το νέο επίπεδο ρευστότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου