23.7.15

Σ.Ε.Ο - Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στη Μεθώνη !

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου Νέστορος  από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου με Αρχηγό την Κέλλυ Φραγκουδάκη. 

Στην Κατασκήνωση συμμετέχουν Ομάδες Μεγάλων Οδηγών ( έφηβοι και νέοι) από  το Καρλόβασι της Σάμου, το Μαρούσι, τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Κέρκυρα και την Τρίπολη.

Η Κατασκήνωση αυτή είναι προσανατολισμένη στην εθελοντική εργασία των ίδιων των κατασκηνωτών και στοχεύει στην ανιδιοτελή προσφορά εφήβων και νέων προς τους κατοίκους και τον τόπο στον οποίο φιλοξενούνται. Η καινοτομία και πρωτοπορία της Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης, που την κάνει και μοναδικό πρόγραμμα στο είδος του, είναι ότι το έργο αποφασίζεται, αναπτύσσεται και υλοποιείται από τους ίδιους τους έφηβους.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος  και οι τοπικοί άρχοντες στέκονται αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες.
Φορείς, Σύλλογοι και δημότες της περιοχής συνεργάζονται με την κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκομίσουν τις καλύτερες εμπειρίες από την περιοχή.

Η προσφορά των κατασκηνωτών θα πραγματοποιηθεί στη Μεθώνη ενώ οι κύριοι τομείς προσφοράς είναι το Περιβάλλον, ο Άνθρωπος και ο Πολιτισμός.

 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων. Με δυναμικά εβδομαδιαία προγράμματα, μέσα σε αυτοδιοικούμενες ομάδες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες, την προσωπικότητα τους και να γίνουν ενεργοί πολίτες. 
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, και αυτό το καλοκαίρι, πραγματοποιεί κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου συμμετέχουν παιδιά και νέοι ( αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 5-17 ετών, περισσότερα από 2200 παιδία και 700 Στελέχη ( ενήλικες εθελοντές)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου