4.7.15

«Βιοτουρισμός και Ανάδειξη του Πολιτισμού της Ελιάς στην Μεσσηνιακή Γη»

- Καινοτομία στον Τουρισμό

- Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης στην Μεσσηνία

Στα πλαίσια τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο, η Μεσσηνία έρχεται να αναδείξει μία νέα τουριστική καινοτομία.

Ταξιδεύοντας από την Κορώνη στην Μεθώνη και την ευλογημένη γη της Καλαμάτας, στους περίφημους ελαιώνες της Κυπαρισίας, τα ανάκτορα του Νέστορα και στα μυθικά τοπία των Νυμφών, ο Πολιτισμός της Ελιάς απλώνει βαθιά τις ρίζες του στην Μεσσηνιακή Γη και χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Με επίκεντρο τον βιοτουρισμό - τουρισμός με πυρήνα το περιβάλλον και τον πολιτισμό για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, η Μεσσηνία προβάλει διεθνώς τα μοναδικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά της και την εξαιρετική δυναμική των φυσικών αποθεμάτων της και αναδεικνύει τις νέες προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Το έργο με τίτλο «Βιοτουρισμός και Ανάδειξη του Πολιτισμού της Ελιάς στην Μεσσηνιακή Γη», υλοποιείται από την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο επισκεφθείτε την σελίδα
http://biopolitics.gr/biowp/biotourism-and-promotion-of-the-olive-culture-in-the-land-of-messenia/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου