16.7.15

Βιοτουρισμός και ο Πολιτισμός της Ελιάς στην Μαγευτική Μεσσηνία

Η εμφάνιση της ελιάς χάνεται στο βάθος της ιστορίας και υπάρχει στην συνείδησή μας ως σύμβολο νίκης, δόξας, ειρήνης και θεραπείας. 
Αυτό το «ιερό και ευώδες» δέντρο, όπως το αποκαλεί ο αρχαίος ποιητής Όμηρος, έχετε την ευκαιρία να το γνωρίσετε σε όλο του το μεγαλείο στην απείρου κάλλους γωνιά της Ελλάδος που ονομάζεται Μεσσηνία.
Οι Καλαματιανές ελιές, γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, είναι τα δώρο αυτής της γης που θρέφουν και θεραπεύουν με τις ιδιότητές τους την ανθρωπότητα από την στιγμή της δημιουργίας τους. 
Η καλλιέργειά τους παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και πνευματική διαδρομή του τόπου εδώ και 2.000 χρόνια. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιόκαρπου, συμμετέχοντας σε όλη την διαδικασία, καθώς και να επισκεφθούν τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία που βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε λειτουργία. 
Πέρα από το λιομάζωμα και την γευσιγνωσία, ο ταξιδιώτης μπορεί επίσης να επισκεφθεί παραδοσιακούς αγροτικούς οικισμούς, να δει από κοντά τις υπεραιωνόβιες ελιές, να δοκιμάσει τα παραδοσιακά και καλομαγειρεμένα τοπικά προϊόντα, καθώς και να συμμετέχει στις παραδοσιακές τοπικές εορτές γευσιγνωσίας γνωρίζοντας τους θησαυρούς της μεσσηνιακής γης.
Ο πολιτιστικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο περιβαλλοντικός και επιστημονικός-εκπαιδευτικός τουρισμός καθώς και ο τουρισμός υγείας είναι μόνο κάποιες μορφές του θεματικού βιοτουρισμού που περιβάλλουν τον Πολιτισμό της Ελιάς και που προσφέρει η Μεσσηνία στον επισκέπτη, αποτελώντας της απαρχή μίας μυθικής περιήγησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μεσσηνία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου