30.7.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - «Η Τόνωση της Αυτοεκτίμησης σε περιόδους κρίσης: Ψυχοκοινωνική προσέγγιση»

Εισαγωγική Διάλεξη Εκπαίδευσης Ενηλίκων
 
«Η Τόνωση της Αυτοεκτίμησης σε περιόδους κρίσης: Ψυχοκοινωνική προσέγγιση»
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 (8-10 μ.μ.) 
στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρησης Καλαμάτας - Olympic sport, Δυτική παραλία τηλ.2721043003
Σε ποιους απευθύνεται: 
κάθε Ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη και την κοινωνική προσφορά.
Κρίση: Μία πρόσκαιρη περίοδος στη διάρκεια της οποίας το άτομο αισθάνεται ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις συνήθεις απαιτήσεις της ζωής του κάνοντας χρήση των συνηθισμένων πόρων που διαθέτει.
«Οι άνθρωποι δεν ενοχλούνται τόσο από τα ίδια τα γεγονότα ή πράγματα του περιβάλλοντος τους, όσο από την εντύπωση που σχηματίζουν γι αυτά». Α Ellis
Σύντομη περιγραφή
Στο πλαίσιο της εμπλουτισμένης διάλεξης-συζήτησης, μετά από μία αναφορά στην έννοια της «κρίσης» γίνεται με επιστημονικά τεκμηριωμένη μεθοδολογία μία σύντομη εισαγωγή στην έννοια του συστήματος του «Εαυτού» μας. 
Ακολούθως, παρουσιάζεται το πώς διασυνδέονται, σε μία διαρκή αλληλοπεριχώρηση, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας και στο πως οι πρώτες, στην αρνητική τους μορφή, συνδημιουργούν τις συνθήκες εμφάνισης για διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη. 
Ακολουθεί η επιστημονική θεώρηση της έννοιας της «αυτοεκτίμησης» και γίνεται λόγος για το πώς αυτή μπορεί να περιέλθει στην συνειδητή εξουσία της από εμάς. 
Στη συζήτηση που ακολουθεί προσφέρονται προεκτάσεις για μία πλήρη επανάκτηση της φυσικής μας κατάστασης, που σύμφωνα με τη βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση που θεμελιώνεται στον Ιπποκράτη και επιβεβαιώνεται, από σύγχρονους επιστήμονες όπως ο Carl Rogers, αλλά, και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι η Υγεία ως «η κατάσταση της πλήρους φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλά η απουσία νόσου ή αναπηρίας».
Εισηγητής: Χαράλαμπος Τ. Τσίρος
Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, 
Κοινωνιολόγος, Παιδαγωγός, Μηχανικός Μ.Μ.
Διδάσκων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Ελεύθερη συμμετοχή. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα που προϋποθέτει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο aristomenis-nikolopoulos@hotmail.com 2721551720
Πληροφορίες: www.autosinidisia.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου