5.7.15

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ - ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ


Βαρουφάκης: Το «Οχι» είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό «Ναι» στην Ευρώπη

Από αύριο θα τείνουμε χείρα βοηθείας και συνεργασίας προς τους εταίρους δήλωσε πριν από λίγο ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για νέα προσπάθεια συνεργασίας με τους δανειστές μετά το «Όχι». «Την 25η Ιανουαρίου είπε ο ελληνικός λαός σε 5 χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε στο λογικό επιχείρημα, όχι νέες περικοπές. Η αναδιάρθρωση του χρέους και ο τερματισμός της λιτότητας ήταν οι στόχοι μας. Από την πρώτη στιγμή, οι δανειστές σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες για να μας ταπεινώσουν. Επέστρεψε ο ελληνικός λαός το τελεσίγραφο που μας έστειλαν. Με το Όχι του ελληνικού λαού, που δεν φοβήθηκε τους εκβιασμούς, θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους δανειστές».
«Θα δούμε θετικά ότι το ΔΝΤ προς τιμήν του εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει ότι το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση. Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που τήρησε στάση αναμονής [...] Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Κομισιόν που θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής που είναι και πληγή της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.
Ακόμη εμφανίστηκε βέβαιος ότι από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της και πρόσθεσε ότι «το «Οχι» είναι ένα μεγαλο δημοκρατικό «Ναι» στην Ευρώπη. Ενα «όχι» στο όραμα της ευρωζώνης ως απέραντο σιδερένιο κλουβί των λαών της».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου