3.7.15

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Άρθρο της  Νάντιας Γιαννακοπούλου 

Αυτές τις ημέρες ζούμε μία πρωτοφανή και τραγική κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.



Ο πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα που διενεργείται σε λίγες μόνο ημέρες για δημοσιονομικό ζήτημα, (κάτι που απαγορεύεται συνταγματικά), και στην βάση ενός κειμένου που δεν υφίσταται πλέον!



Την ώρα που η ελληνική κοινωνία χρειάζεται εθνική ενότητα, συνοχή και συναίνεση, ο κ.Τσίπρας με το ερώτημα χωρίς περιεχόμενο του δημοψηφίσματος, επέλεξε να διχάσει την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να μην διχάσει το κόμμα του με τους δραχμολάγνους του ΣΥΡΙΖΑ.



Το δημοψήφισμα διενεργείται χωρίς να πληροί τις διαδικαστικές εγγυήσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με ένα αλλοιωμένο ψηφοδέλτιο και με όλο τον κρατικό μηχανισμό να κινητοποιείται υπέρ της κυβερνητικής άποψης!



Οι Έλληνες πολίτες καλούνται την Κυριακή να πουν ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ, σε ένα ψευδεπίγραφο ερώτημα, σε ένα ερώτημα που κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν αντιλαμβάνεται όπως η ελληνική κυβέρνηση. Και για το οποίο περιεχόμενο, δεν έχει γίνει κατανοητό από τον κόσμο η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του κειμένου των δανειστών και αυτού της κυβέρνησης: δηλαδή ότι ο κ.Τσίπρας υπέγραψε μία πρόταση (μνημόνιο) ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ και προτίμησε να βάλει την χώρα σε μία μεγάλη περιπέτεια για μία διαφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ που έχει η πρόταση των εταίρων!



Για όλη την Ευρώπη, για όλο τον πλανήτη, το αληθινό ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες αύριο είναι εάν θέλουν να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα ή εάν επιθυμούν να πάρουν έναν άλλον δρόμο, σε αχαρτογράφητα νερά προς το άγνωστο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως είναι ότι σημασία έχει όχι απλά το τι πιστεύει η κυβέρνηση ή ο κάθε ψηφοφόρος ξεχωριστά, αλλά κυρίως ότι ο κόσμος ολόκληρος και κυρίως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θεωρούν ότι η απάντηση των Ελλήνων θα είναι Ναι ή Όχι στο ευρώ, Ναι ή Όχι στην Ευρώπη.



Γι αυτό εμείς λέμε στους πολίτες ξεκάθαρα: το Όχι ως απάντηση στο παραπλανητικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση είναι Όχι στο ευρώ, όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όχι στην κανονικότητα της χώρας ως μέλος της μεγαλύτερης οικογένειας δημοκρατικών εθνών στον κόσμο. Το όχι σημαίνει χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ, με τους Έλληνες στην φτώχεια και την δυστυχία.



Το δικό μας Ναι, δεν είναι επιδοκιμασία στη λιτότητα και στα σκληρά μέτρα, αλλά είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ευρώ και στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι ναι στην ελπίδα και στην πίστη ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να ξεφύγουμε από την τραγική κατάσταση που μας έφερε η πεντάμηνη διακυβέρνηση μιας ανεύθυνης ομάδας ερασιτεχνών. Το Ναι στην Ελλάδα, το Ναι στο Ευρώ ενώνει τους Έλληνες και αποτελεί σταθερή προοπτική για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.



Η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και ουσιαστικά με την Χρυσή Αυγή, χειροκροτείται στην Ευρώπη από τους οπαδούς του φασισμού, τους ακραίους νεοφιλελεύθερους και τους ευρωσκεπτικιστές.



Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ παραπλανεί τον ελληνικό λαό για να τον κάνει ακούσιο συνένοχο στην χρεοκοπία της χώρας. Προσπαθεί να φορτώσει στο λαό τις δικές της μεγάλες ευθύνες.



Η αποκοπή της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό σύστημα συμμαχιών που της εξασφάλισε μέρες ευημερίας, προόδου και ανάπτυξης είναι εφιαλτική.

Η χρεοκοπία και ο διχασμός δεν είναι λύση για να ανασάνουν οι Έλληνες πολίτες από τα βάρη των τελευταίων ετών.



Την Κυριακή πρέπει να απαντήσουμε με ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα ζήσουν σε μία εξαθλιωμένη και απομονωμένη χώρα των Βαλκανίων.



Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα ενώσουν και θα δώσουν ελπίδα στον λαό σε στέρεη βάση και όχι από αυτούς που προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του με ψέματα και να κυβερνήσουν με όχημα τον διχασμό και την μισαλλοδοξία.



Γι αυτό την Κυριακή λέμε δυνατά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ΝΑΙ στην Ευρώπη, Ναι στην Ελλάδα, Ναι στην ελπίδα και το μέλλον της πατρίδας μας.





Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου