4.7.15

Σουλτς: Δάνεια έκτακτης ανάγκης αν ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα


Σουλτς: Δάνεια έκτακτης ανάγκης αν ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες και πρόθυμες να χορηγήσουν στην Ελλάδα δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο κ. Σουλτς δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Ίσως θα πρέπει να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα έτσι ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να μπορέσουν να χορηγούν χρήματα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους».
«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής.  «Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων έχουν πρόσφατα απορριφθεί μέσω του δημοψηφίσματος, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς καινούριο χρήμα, οι μισθοί δεν θα μπορέσουν να καταβληθούν, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι προμήθειες σε ενέργεια και (τα καύσιμα για τις) δημόσιες μεταφορές θα στερέψουν και βασικά αγαθά δεν θα μπορούν να εισαχθούν επειδή δεν θα (υπάρχουν χρήματα) για να πληρωθούν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου