9.7.15

Τουρισμός Περιπέτειας – Αποδράσεις στην Μεσσηνιακή Φύση

Η Μεσσηνιακή Γη αποτελεί ένα από τα θαύματα της φύσης, όπως αναφέρει και ο Ευριπίδης είναι ‘κατάλουστη από μύρια κρυστάλλινα νερά’, γη φωτεινή που λούζεται από το άρμα του ήλιου όταν ανατέλλει από το άπειρου κάλλους βουνό του Ταΰγετου.   
Η καταπράσινη φύση της Μεσσηνίας, ένας παράδεισος με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση συναντά το γαλάζιο του Ιονίου. Η γραφική πολιτεία της Πύλου, τα παραδοσιακά χωριουδάκια, η εξωτική γαλαζοπράσινη ακρογιαλιά της Βοϊδοκοιλιάς, αλλά και η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, συνθέτουν ένα τοπίο ονειρικό.
Ο επίγειος αυτός παράδεισος αποτελεί πόλο έλξης για τον εγχώριο και τον διεθνή τουρισμό και ενδείκνυται όχι μόνο για χαλάρωση και αναζωογόνηση αλλά και για τουρισμό περιπέτειας που συνδυάζει την άθληση, την εξερεύνηση και την πρόκληση. Άγνωστες γωνιές καλούν κάθε φυσιολάτρη και οδοιπόρο να ανακαλύψουν τα μυστικά της φύσης και τις διαδρομές της καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Με την βοήθεια ενός επαγγελματία οδηγού ή μόνος του ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα στα μαγευτικά τοπία της Μεσσηνίας να δοκιμάσει τις παρακάτω εμπειρίες: Scuba diving στην παράκτια Μεσσηνία, Sea kayaking στο Κάστρο της Μεθώνης και στην νήσο Σαπιέντζα, Ιππασία, Ορειβασία- Πεζοπορία στο όρος Καλάθι-το μπαλκόνι της Καλαμάτας, ποδηλασία στις όμορφες διαδρομές της Κυπαρισσίας.
Η Μεσσηνιακή γη σας προσκαλεί να την εξερευνήσετε μέσα από δραστηριότητες στην φύση, να περπατήσετε τα μονόπατα της και να συνδεθείτε με την ιστορία της!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μεσσηνία επισκεφθείτε την σελίδα
http://biopolitics.gr/biowp/biotourism-and-promotion-of-the-olive-culture-in-the-land-of-messenia/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου