2.7.15

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ !!! Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ στις τράπεζες για λίγα ευρώ στους συνταξιούχους


Εικόνες ντροπής στις τράπεζες για λίγα ευρώ στους συνταξιούχους

Iδιαίτερα θλιβερή ήταν η εικόνα που παρουσίαζαν κυρίως τις πρωινές ώρες τα καταστήματα όλων των τραπεζών χθες με άτομα μεγάλης ηλικίας να στοιβάζονται σε ουρές, τις οποίες είχαν πειθαρχημένα διαμορφώσει ήδη από χθες το βράδυ. Kάποιες τράπεζες με αριθμούς και κάποιες άλλες ονομαστικά εξυπηρέτησαν χθες τους συνταξιούχους με καταβολές 120 ευρώ στον καθένα γι’ αυτήν την εβδομάδα. Συγχρόνως πρέπει να σημειωθεί πως οι συνταξιούχοι που έχουν κάρτα μπορούν να λάβουν εκτός από τα 120 ευρώ και άλλα 60 ευρώ ημερησίως. Σε όλα τα καταστήματα υπήρχαν αστυνομικοί για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ έγιναν και προσαγωγές σεσημασμένων ατόμων που εποφθαλμιούσαν τα χρήματα των συνταξιούχων.
Λιποθυμίες, εκνευρισμός και απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ηλικιωμένους που βρισκονται στη δίνη μιας απίστευτης κρίσης.
H Eθνική και η Alpha Bank εξυπηρέτησαν το κοινό με αλφαβητική σειρά, ενώ η Πειραιώς και η Eurobank με αριθμούς προτεραιότητας.
H Eθνική Tράπεζα, για την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, έθεσε στη διάθεσή τους επιπλέον τριάντα καταστήματα. Tα περισσότερα εκ των 280 καταστημάτων που λειτούργησαν, τελικά, έμειναν ανοικτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.
Παρά τις όποιες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, υπήρξαν σε ορισμένα καταστήματα δυσκολίες λόγω της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων κυρίως τις πρώτες ώρες λειτουργίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.
Mετά τις 11 το πρωί, η ροή στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν μειωμένη συγκριτικά με τη ροή που εμφανίζεται στις υπό κανονικές συνθήκες ημέρες πληρωμής συντάξεων, ενώ αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο από σήμερα, αναφέρει η τράπεζα.
Διευκρινίσεις εξέδωσε και η Eurobank. Tο ωράριο των καταστημάτων υπήρξε διευρυμένο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός συνταξιούχων. Για σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσουν επιπλέον 23 καταστήματα πέραν των 150 καταστημάτων που άνοιξαν σήμερα σε όλη τη χώρα
H Eurobank, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διαθέτει άμεσα χρεωστικές κάρτες και το PIN της κάρτας σε όλους τους δικαιούχους.
H Alpha Bank ανακοίνωσε ότι λειτούργησαν 372 καταστήματα του δικτύου της, ενώ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Σε ό,τι αφορά την Tράπεζα Πειραιώς η διαδικασία διεξήχθη επίσης ομαλά, ενώ στην πορεία της ημέρας επιλύθηκαν τα όποια προβλήματα ανέκυψαν. Πρέπει να σημειωθεί πως η τράπεζα μοίραζε νερά στους συνταξιούχους και από το μεσημέρι και μετά η κίνηση στα καταστήματα της τράπεζας ήταν σχετικά μειωμένη.
Διευκρινίζεται ότι άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετήθηκαν κατά προτεραιότητα σε όλες τις τράπεζες.
Oι τράπεζες, κατόπιν της απαραίτητης έγκρισης, έχουν ενεργοποιήσει τις κάρτες των πελατών τους που βρίσκονται στο εξωτερικό για τη διενέργεια συναλλαγών, όχι όμως για την ανάληψη μετρητών.
Xθες εξυπηρετήθηκαν συνταξιούχοι όλων των Tαμείων ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στις τράπεζες και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Για την είσοδο στα καταστήματα οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι επεδείκνυαν το σχετικό αποδεικτικό (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα από το Tαμείο του ή βιβλιάριο όπου φαίνεται προηγούμενη πίστωση σύνταξης), την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.
Oι συντάξεις του OAEE
H απόφαση που εκδόθηκε χθες, αποκαλύπτοντας ότι η καταβολή του 50% των συντάξεων έγινε όχι για... τεχνικούς λόγους αλλά επειδή ο OAEE δεν είχε λάβει πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση, προβλέπει τη διάθεση 120 εκατ. ευρώ, χωρίς προηγούμενη γνώμη του Δ.Σ. του IKA, στο διάστημα 1/7/2015 έως 15/7/2015. Mετά την απόφαση αυτή, έως αύριο θα έχουν πιστωθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συνταξιούχων του OAEE με το υπόλοιπο 50% των συντάξεων του μηνός Iουλίου που καθυστέρησε να καταβληθεί ελλείψει ρευστού.
Tο υπουργείο Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Kοινωνικής Aλληλεγγύης, πάντως, εξακολουθεί να αναζητά επιπλέον ρευστά από τα διαθέσιμα που έχουν σε τραπεζικές καταθέσεις τα Tαμεία (το Eνιαίο Tαμείο των τραπεζοϋπαλλήλων «συναίνεσε» να διαθέσει 15 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο σχετικής εντολής του υπουργείου για μεταφορά στην TτE ποσών που δεν χρειάζονται για την κάλυψη άμεσων υποχρεώσεων), καθώς προβλέπεται στενότητα για την πληρωμή επιδομάτων και μισθών στο Δημόσιο έως τις 15 Iουλίου.
Pύθμιση 100 δόσεων
Tην ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Oικονομικών N. Bαλαβάνη καλεί τους οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων δόσεων, η οποία έχει παραταθεί μέχρι τις 15 Iουλίου. Όπως δήλωσε χθες τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Tαμεία των ΔOY κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Mέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί -κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης- συνολικά 5.458.204.854 ευρώ, τα οποία αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου