3.7.15

ΑΛΛΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - H Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε συμβασιούχο των 500 ευρώ και προσέλαβε σύμβουλο με 2.282 ευρώ!


H Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε συμβασιούχο των 500 ευρώ και προσέλαβε σύμβουλο με 2.282 ευρώ!

Αντιδράσεις αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της Βουλής να απολύσει εργαζόμενη γυναίκα, συμβασιούχο φωτογράφο των 500 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια ώρα έγινε πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με το iefimerida, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της απολυμένhς πλέον φωτογράφου παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες εργαζόταν κανονικά χωρίς να πληρώνεται έχοντας τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής ότι η «σύμβαση» των 500 ευρώ τον μήνα» θα ανανεωθεί,  χθες το απόγευμα ενημερώθηκε από τον γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση ότι «η Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες της».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «απόλυση» ήρθε την ίδια μέρα με την επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την «ομηρία» των συμβασιούχων, ενώ μία ημέρα προηγουμένως είχε προσληφθεί στο γραφείο του κ. Θαλάσση τεχνικός σύμβουλος με σύμβαση έξι μηνών και αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.
Η Ζωή απέλυσε την εργαζόμενη που χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα
Η συμβασιούχος φωτογράφος είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου για παροχή υπηρεσιών  έναντι 500 ευρώ (καθαρά). Αν κάτι πάντως προκαλεί αίσθηση και πολλές απορίες είναι ότι στις 7/4/2015 σε συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος της Βουλής για να καταδείξει την αμοιβή ανά ώρα που έπαιρναν τα δικηγορικά γραφεία που συνέταξαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, είχε επικαλεστεί το παράδειγμα της συγκεκριμένης φωτογράφου που σήμερα απολύθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ το μήνα».
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες η φωτογράφος ζητούσε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς την Πρόεδρο να πληροφορηθεί τι θα γίνει με την περίπτωσή της καθώς έληγε η διαπίστευσή της και ήθελε να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό της καθεστώς αλλά κυρίως με τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου