6.7.15

Spiegel: Τώρα ακολουθούν οι πικρές εβδομάδες

«Τώρα ακολουθούν οι πικρές εβδομάδες», τιτλοφορείται το περιοδικό Spiegel. 
Με το «όχι» στο δημοψήφισμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει μια καλύτερη συμφωνία από τους πιστωτές του, εξηγεί το περιοδικό. 
Σπάνια ένας πολιτικός έχει κάνει τόσο λάθος υπολογισμούς, εκτιμά, και επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πλέον μοιάζει αναπόφευκτη και ο δρόμος προς τα εκεί δύσκολος.

«Τώρα ξεκινούν πραγματικά τα προβλήματα της Ελλάδας», τιτλοφορείται η Frankfurter Allgemeine. Η Ελλάδα ψήφισε «όχι» και ελπίζει ότι θα κερδίσει υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών. Όμως τώρα η χώρα αρχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα με τη ρευστότητα. Πώς θα προχωρήσει; διερωτάται η εφημερίδα.
«Μια χώρα λέει “όχι”», είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung. Οι ευρωπαίοι εταίροι της είναι αγανακτισμένοι, η Ελλάδα είναι διχασμένη και το περιθώριο διαπραγματεύσεων μηδενικό, σχολιάζει η εφημερίδα. Είναι εντυπωσιακό πώς η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει τόσες ζημιές με έναν και μόνο πολιτικό ελιγμό, προσθέτει.
«Πολύ λυπηρό για το μέλλον της Ελλάδας». Η εφημερίδα Die Zeit επέλεξε για τίτλο της το σχόλιο του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Η εφημερίδα προσθέτει ότι πλέον ο Ντάισελμπλουμ αναμένει πρωτοβουλίες από την Αθήνα, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου