24.8.15

Ξανά η ίδια απάτη με ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ Νο 1

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τους υπουργούς Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχο αποφάσισαν το δημοψήφισμα παγίδα, με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ (δηλαδή της τρόικας), το ΚΚΕ πρότεινε στη Βουλή μαζί με αυτό το ερώτημα να τεθούν και άλλα δύο: Η πρόταση - Μνημόνιο της κυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονίων αποδέσμευση από την ΕΕ.
Παράλληλα το ΚΚΕ σημείωνε πως είναι ψεύτικο και πλαστό το ερώτημα και ότι την επόμενη μέρα το ΟΧΙ θα μετατρεπόταν σε ΝΑΙ. Η πρόταση του ΚΚΕ για να προστεθούν και τα άλλα δύο ερωτήματα απορρίφθηκε με σαφή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.
Αλήθεια, αυτοί που παριστάνουν τους θεματοφύλακες των θεσμών και των κανονισμών γιατί τήρησαν σιγή ιχθύος;
Γιατί δεν στήριξαν την πρόταση του ΚΚΕ, αφού ορκίζονται συνεχώς την ανάγκη να εκφρασθεί ο λαός με την ψήφο του, και για το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και για την αποδέσμευση από την ΕΕ; Γιατί η λαλίστατη πρόεδρος της Βουλής που συμπεριφέρεται σαν τους Ιμάμηδες που ερμηνεύουν το Κοράνι όπως τους συμφέρει, δεν έβγαλε μιλιά για την παραβίαση του κανονισμού;
Προφανώς γιατί το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των 47 σελίδων είχε και την δική τους υπογραφή. Προφανέστατα γιατί δεν τολμούν να μιλήσουν για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοροϊδεύουν το λαό ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ και με την οικονομία στα χέρια των καπιταλιστών. Την ίδια απάτη ΣΥΡΙΖΑ 2 στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ 1.
Βέβαια ακούμε τα αντιμνημονιακά μέτωπα και τους λαϊκούς αγώνες…
«Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα», που λέει και το δημοτικό τραγούδι. Οξύνουν την «πάλη» στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σέρνουν την διερευνητική εντολή για να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να κερδίζουν τηλεοπτικό χρόνο… Τόσο σκληρή πάλη!!!
Ο προοδευτικός κόσμος, ο αριστερός κόσμος τα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται και από την πολιτική του μέχρι τώρα κόμματός τους, πρέπει να τους δώσουν ένα πολιτικό σιχτίρ,  ρίχνοντας «ΚΚΕ δαγκωτό στην κάλπη».

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος,
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ
Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου