3.8.15

Η συζυγική απιστία ευνοεί τη μετάδοση του AIDS

Στη διαπίστωση ότι η συζυγική απιστία συμβάλλει στη μετάδοση του AIDS κατέληξαν επιστήμονες, καταγράφοντας τα στοιχεία διαφόρων μελετών.
Οι επιστήμονες στις ΗΠΑ που ανέλυσαν τα δεδομένα από διάφορες μελέτες, αναφορικά με την εξωσυζυγική συμπεριφορά των ανθρώπων και το σεξ, διαπίστωσαν ότι 44% των ανδρών και 25% των γυναικών είχαν υποπέσει έστω και σε μία απιστία ή ακόμα και σε παράνομη σχέση.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο σημειώνουν, ότι μέχρι να φτάσουν τα 50 τους οι άνδρες σε ποσοστό 37% ενδίδουν στην απιστία. Αυτό που τους κάνει εντύπωση ωστόσο, είναι τα δεδομένα που έρχονται από ρωσικές έρευνες, που έδειξαν ότι το 40% των Ρώσων όχι μόνο απιστούν αλλά δεν το θεωρούν και κακό. Στις απαντήσεις καταγράφηκε ότι δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα με το εξωσυζυγικό σεξ.
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ανεπτυγμένες κοινωνίες. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες και σε χώρες της Αφρικής, που οι κοινωνίες είναι φτωχιές αλλά ακόμα και σε χώρες με οικονομικές και πολιτικές αναταραχές, οι άνδρες παρουσιάζουν μεγαλύτερη τάση στο να εξαπατήσουν τις συζύγους τους.
Παρατήρησαν μάλιστα ότι μεγαλύτερη επιρροή στο να «ξεστρατίσουν» είναι οι φίλοι και οι συνάδελφοι ενώ, δεν μπορούμε να πούμε ότι τόσο η θρησκεία όσο και οι νόμοι ασκούν την ίδια επιρροή από την αντίθετη όμως πλευρά, στο να μην υποκύπτουν δηλαδή σε πειρασμούς.
Σύμφωνα με συγκριτικές μελέτες που έκαναν οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας Mailman, του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στις ΗΠΑ, σε χώρες όπως το Μεξικό, τη Νέα Γουινέα, τη Νιγηρία, το Βιετνάμ και την Ουγκάντα, η ανδρική απιστία σε ένα γάμο είναι μια συνήθεια που συναντάται σε διάφορες πολιτισμικές και μορφωτικές καταστάσεις.
Το κακό όμως είναι ότι στις αναπτυσσόμενες χώρες η συζηγική απιστία αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία μετάδοσης του AIDS και δυστυχώς κανένα απο τα προγράμματα πρόληψης δεν φαίνεται να αποδίδει, ενώ ούτε και η προώθηση της μονογαμίας ως μέτρο πρόληψης δείχνει να πετυχαίνει. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν ποιο μέτρο είναι πιο ασφαλές ώστε να προστατευτούν οι γυναίκες από τη μάστιγα του AIDS.
Όπως λένε οι ειδικοί, οι άνδρες ταξιδεύουν σε άλλες χώρες ή σε μεγαλύτερες πόλεις για επαγγελματικούς λόγους και όπως είναι φυσικό απουσιάζουν μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα σπίτια τους και αυτό, είναι ένα γεγονός που βοηθά ως προς τις παράνομες σχέσεις. Το κακό είναι όμως, ότι με αυτό τον τρόπο οι άνδρες μεταφέρουν σεξουαλικά νοσήματα στις συντρόφους τους, με πρώτο απο όλα το AIDS.
Παρατήρησαν επίσης ότι η χρήση προφυλακτικού στο συζυγικό σεξ δεν είναι συνήθεια, καθώς πολλές γυναίκες θεωρούν την πίστη και την αφοσίωση στη σχέση δεδομένη, αντίθετα από τους άνδρες που δεν τη θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για μια ευτυχισμένη συζυγική ζωή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου