26.8.15

ΧΑΜΟΣ ! Η Ζωή εκτός ελέγχου: «Εστησε» τα μέλη της Επιτροπής για να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα;


Η Ζωή εκτός ελέγχου: «Εστησε» τα μέλη της Επιτροπής για να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα;

Σε απίστευτα «κολπάκια» προκειμένου ακόμη και να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου. Εξαιτίας του ότι οι περισσότερες Κοινοβουλευτικές Ομάδες και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση της επιτροπής. Ο Κανονισμός της Βουλής, άλλωστε, της δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, ως νέα μέλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τους Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Γιάνη Βαρουφάκη. Όμως, και οι τρεις, αν και παραμένουν τυπικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά έχουν διαφοροποιηθεί και φαίνεται να είναι ελεγχόμενοι από την Πρόεδρο της Βουλής.
Κατ' επέκταση, η νεα σύνθεση της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να μην προσκρούει στο εμπόδιο της έλλειψης απαρτίας.
Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση ελέγχεται το ένα τέταρτο και αυτό γιατί μεταξύ των 20 μελών περιλαμβάνονται η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου και οι Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη να δώσει την εντολή για τη βίαιη προσαγωγή, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απαρτία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς είναι παρόντα τέσσερα μέλη και απαιτείται άλλο ένα -η κυρία Βαλαβάνη ή ο κ. Βαρουφάκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου