6.8.15

«Μασάζ» Τσίπρα στους αγρότες

Ο αγροτικός κόσμος έχει, ήδη, αρχίσει να αντιδρά στις επερχόμενες ρυθμίσεις που τον αφορούν κι ο Αλέξης Τσίπρας  δεν θέλει να προσθέσει ακόμη ένα βάρος στο φορτίο που κουβαλά.

Γι αυτό κι η επίσκεψή του, μέσα στον Αύγουστο, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέκτησε ιδιαίτερο νόημα, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Προκαταβολή φόρου που φτάνει στο 50% κι όχι στο 100%, μείωση του φόρου από το 29% στο 13%, διαχωρισμός των κατ' επάγγελμα αγροτών από αυτούς που το εισόδημα από τις αγροτικές δραστηριότητες αποτελεί συμπληρωματικό στο βασικό τους, είναι μόνο μερικά από όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας από το αντίστοιχο υπουργείο, παρουσία όλης της ηγεσίας του.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που συναντά το Μαξίμου στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τονίζοντας πως «υπάρχουν αγκάθια» και πως η κυβέρνηση «καλείται να εφαρμόσει μία πολιτική την οποία δεν πιστεύει».

Διαβάστε για τα όσα δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός πως θα προσπαθήσει να περάσει στις διαπραγματεύσεις, με το αποτέλεσμα -όμως- να είναι αβέβαιο:
-Προκαταβολή φόρου στο 50% κι όχι στο 100%
-Διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
-Οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13%
-Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας
-Προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας
-Αξιοποίηση τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, μέσω του αγροτικού προγράμματος έως το 2020
-Εκχώρηση πόρων κι αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30% των πόρων του προγράμματος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου