21.8.15

Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκόσμια

Ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκόσμια ενώ το 2015 μέχρι τώρα είναι η θερμότερη χρονιά, είπε χθες η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία για τους ωκεανούς και την ατμόσφαιρα (NOAA), περίπου τρεις μήνες προτού οι ηγέτες χωρών του κόσμου συναντηθούν στο Παρίσι για να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για το κλίμα.
Στην μηνιαία έκθεση της για το κλίμα παγκόσμια, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, η Υπηρεσία είπε ότι πολλές χώρες καθώς και ωκεανοί παγκόσμια βίωσαν καύσωνες, ενώ η θερμοκρασία όλων των ωκεανών "χτύπησε" ψηλά νούμερα τον περασμένο μήνα.
Αυτός ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με τις πιο ψηλές θερμοκρασίες από το 1880, που ξεκινούν οι καταγραφές, με 16,61 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Οι πρώτοι επτά μήνες του χρόνου αποτέλεσαν την πιο θερμή περίοδο που έχει καταγραφεί παγκόσμια, με 0,85 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ, του 2010, με 0,09 βαθμούς Κελσίου, είπε.
Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία λένε οι επιστήμονες ότι είναι το φράγμα πάνω από το οποίο ο κόσμος θα υποφέρει από συνεχώς αυξανόμενες πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου