23.8.15

ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ανοικτό το ΚΙΔΗΣΟ σε συνεργασίες

Συννενόηση και ενότητα προτείνει προς τις προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ενόψει των εκλογών, το Κίνημα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. 

Με σχόλιο του ο συντονιστής πολιτικής λειτουργίας του ΚΙΔΗΣΟ και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δικαιώθηκαν οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του τη διετία 2010-2012 και τονίζει πώς «όλα όσα συμβαίνουν, επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την απουσία μιας ισχυρής προοδευτικής δύναμης, ιδιαίτερα μετά την αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την εκλογική συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ. Μιας δύναμης ευθύνης και προοπτικής από την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από συνεννόηση και εθνική ενότητα».
Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου προσθέτει ότι το ΚΙΔΗΣΟ είναι ανοικτό σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. «Ο τόπος έχει ανάγκη από συνθέσεις. Από άθροιση και πολλαπλασιασμό των δυνάμεων, όχι από διαιρέσεις και πολυκερματισμό των δυνάμεων. Πολύ περισσότερο, οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η απουσία μιας ισχυρής προοδευτικής πρότασης για τη χώρα, είναι περισσότερο από εμφανής.
Αφού υπενθυμίζει τις σχετικές προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου από πέρσι, ο κ. Ελενόπουλος υπογραμμίζει ότι ακόμη και τώρα δεν ειναι αργά και ότι το ΚΙΔΗΣΟ από την ίδρυσή του υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα και για να αποτελέσει τον καταλύτη της ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.
«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο που να είναι «κτήμα» των Ελλήνων. Χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων, του πολιτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται ανασύνταξη του παραγωγικού μοντέλου. Απαιτείται η συμμετοχή των Ελλήνων σε αυτήν την προσπάθεια.Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» καταλήγει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου