22.8.15

Κωνσταντοπούλου - Λαφαζάνης: Επίθεση στην κυβέρνηση για παραβίαση του Συντάγματος

Κριτική προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε, για μία ακόμα φορά, με τις δηλώσεις της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποδεχόμενη τον επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα», Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή, και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή, την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι για την όλη διαδικασία οι εκβιαστές - δανειστές είχαν πλήρη ενημέρωση, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή». Επιπλέον, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «αποτελεί θεσμικό καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, τα οποία αποδεδειγμένα είναι ενάντια στις συνταγματικές διαδικασίες».
Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμβολή της προέδρου της Βουλής για την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, σε μια εποχή που, όπως είπε, η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής «κουρελόχαρτο».
Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι αποτελεί θεσμική υποχρέωσή του να συναντήσει και να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου