14.8.15

ΒΟΥΛΗ - Ήρθε και το....τρίτο μνημόνιο, να το χαιρόμαστε!

Μετά από θυσίες 5 ετών η χώρα ξαναρχίζει από το μηδέν και μπαίνει σε δύσκολη πορεία- Πολιτικές αναταράξεις από τις μεγάλες απώλειες της κυβερνητικής παράταξης που χάνει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη με 42 απώλειες 

Χρειάστηκαν δύο μνημόνια, 5 χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού για να φτάσουμε ξανά στο μηδέν. Και να χρειάζεται η χώρα πλέον τρίτο μνημόνιο για να ορθοποδήσει. Η Βουλή ψήφισε μετά από μια μαραθώνια και απαράδεκτη συνεδρίαση -με πολλές εντάσεις- το τρίτο αυτό μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα μπαίνει ξανά σε μια δύσκολη περίοδο και δεν ειναι καθόλου προφανές αν και πότε θα εξέλθει.
Το νέο μνημόνιο ψηφίστηκε από ...βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ , πλην των ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, είναι πολύ μεγάλη η πληγή πλέον για την κυβέρνηση καθώς αρκετοί καταψήφισαν γεγονός που δρομολογεί εξελίξεις κάτι που άλλωστε δεν διέψευσε και ο πρωθυπουργός.
Τα τέσσερα πρώτα «όχι σε όλα» ήρθαν από τον τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, τον τέως υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την βουλευτή Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση. Στη συνέχεια ήρθαν συνολικά 42 απώλειες (31+11 παρών) και η κυβέρνηση βρίσκεται στους...120 βουλευτές!
Θυμίζουμε ότι στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).
Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ! 

 ΣΥΡΙΖΑ

 Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου ΟΧΙ
Κοζομπόλη-Αμανατίδη Παναγιώτα του Γεωργίου ΝΑΙ
Κωνσταντινέας Πέτρος του Νικολάου ΝΑΙ
Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη ΟΧΙ

Νέα Δημοκρατία

Σαμαράς Αντώνιος του Κωνσταντίνου ΝΑΙ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου