23.8.15

Αυγουστιάτικη πανσέληνος και ελληνική διασπορά στην αρχαία Μεσσήνη

Σε ένα αντάμωμα των Μεσσηνίων απανταχού της Γης, υπό το φως της «Κόκκινης Πανσελήνου» της 29ης Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη, θα λάβουν χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Myth and Culture- Meeting Points - Μessinia». 
Παίρνοντας την σκυτάλη οι Μεσσήνιοι από την πετυχημένη εκδήλωση των απανταχού Κρητών που πραγματοποιήθηκε στο σπήλαιο γέννησης του Δία στο οροπέδιο Λασιθίου στην «Μπλέ Πανσέληνο» της 31ης Ιουλίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την συνάντηση της Μυθολογίας με τον Πολιτισμό, στις οποίες η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) του υπουργείου Εξωτερικών προσφέρει την αιγίδα της αλλά και την οργανωτική της βοήθεια, υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Δημήτρη Πλευράκη.
Η ευρύτερη πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ «Myth and Culture- MeetingPoints», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Πλευράκης, στηρίζεται σε δύο πυλώνες πολιτικής σκέψης: Την ένωση της ελληνικής Διασποράς με τους κατοίκους της περιοχής και την επαφή με τις βασικές έννοιες του ελληνικού πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, μέσω ενός βιωματικού ταξιδιού στις ρίζες του πολιτισμού του τόπου τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου