6.8.15

ΛΑΊΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ - ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΦΩΤΗ.

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου

-Τα capitals control, έκλεισαν τις τράπεζες, δημιούργησαν ουρές στα ΑΤΜ, διαφοροποίησαν και δυσκόλεψαν την καθημερινότητα να όχι όλων ,των περισσοτέρων ελλήνων και ελληνίδων. 

Σαφώς ποιο έντονα τα σημάδια της κρίσης και της πρόσφατης αυτής περιπέτειας που θα ταλαιπωρήσει αρκετούς μήνες όλους μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Η περιφέρεια ακόμη αντέχει και διατηρεί τα σκήπτρα παραδοσιακών  δεδομένων που συντηρούνται στο διάβα του χρόνου.

Θυμάμαι από παιδί την σημασία και την αξία που είχαν για τους ντόπιους ,αλλά και για τους φευγάτους ,τα λαϊκά πανηγύρια σε διάφορες περιοχές του νομού μας. 


Τα πανό στους δρόμους, οι αφίσες στις κολώνες της ΔΕΗ, τα τοπικά ραδιόφωνα ,έβγαζαν το πρόγραμμα του καλοκαιριού, με τον τάδε να τραγουδάει εκεί και τον δείνα στο άλλο χωρio.. 
Στη Καλαμάτα οι συναυλίες και στα χωριά τα συγκροτήματα. 

Πιτσιρίκος ήμουν όταν είχα ακούσει για πρώτη φορά την Ελένη Βιτάλη στο πανηγύρι της Ικλαινας που την είχε φέρει ο «Θρυλικός» μπουζουξής της περιοχής Πλάτωνας. 

Παρά την κρίση που έχει χτυπήσει το τόπο μας χαίρομαι ειλικρινά διαπιστώνοντας πως σε πείσμα  των όσων επιβάλουν εν πολλοίς αδίκως, σε όλους μας η περιφέρεια αντιστέκεται ,αντιδρά και διατηρεί ζωντανές τις συνήθειες και παραδόσεις της .

Πέρυσι 3 Αυγούστου στο διπλανό χωριό από το χωριό μου τον Ρωμανό, την Τραγάνα που αγναντεύει από ψηλά το costa navarino, την Βοϊδοκοιλιά, την Πύλο και την Γιάλοβα, είχε γίνει ένα υπέροχο γλέντι μέχρι πρωίας με τον δημιουργό ανεπανάληπτων τραγουδιών Χρήστο Νικολόπουλο να δίνει ρεσιτάλ μαζί , τον Στέλιο Διονυσίου, τον Ηλία Μακρή και την Ζωή Παπαδοπούλου. 

Στις 7 Αυγούστου την προσεχή Παρασκευή, στη Τραγάνα θα βρίσκεται και πάλι ο Χρήστος Νικολόπουλος, πλαισιωμένος από την αρχόντισσα του Λαϊκού μας τραγουδιού Πίτσα Παπαδοπούλου, τον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο Κώστα Καραφώτη και την ταλαντούχο Ζωή

Η περυσινή επιτυχία αποτελεί εγγύηση και βάση για την επιτυχία της φετινής λαϊκής βραδιάς στις 7 Αυγούστου την

Εκεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου της Τραγάνας, το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Θρασυμήδη» με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπάμπη Τσεκούρα ,και την εθελοντική προσφορά των υπολοίπων, θα έχουν φροντίσει κάθε λεπτομέρεια, ώστε να σμίξουν και πάλι συγγενείς ,φίλοι και γνωστοί, ντόπιοι και ξενιτεμένοι, για να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν οι σκέψεις στο χρόνο, να νοσταλγήσουν στιγμές και πρόσωπα και να γλεντήσουν με την ψυχή τους, μέσα από τα λαϊκά τραγούδια και τις ερμηνείες του Χρήστου Νικολόπουλου, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Κώστα Καραφώτη και της Ζωής Παπαδοπούλου.

Την προσεχή Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 10 μμ στη Τραγάνα Μεσσηνίας σας περιμένουμε για μια υπέροχη, ξεχωριστή ,καλοκαιρινή ,μουσική βραδιά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου