6.8.15

ΕΕΑ: Προς ενεργοποίηση η διάταξη για τα ανασφάλιστα οχήματα

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου τέθηκε στον νέο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη το θέμα της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τον εντοπισμό και επιβολή κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του asfalisinet.gr,το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι οι συνεχείς αναβολές της εφαρμογής της διάταξης οξύνει διαρκώς το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων με ευθύνη της Πολιτείας. Σήμερα, μετράμε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα, δεν γίνονται οι προβλεπόμενες διασταυρώσεις, δεν επιβάλλονται πρόστιμα και δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε για τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από τα ανασφάλιστα. Το κράτος δεν εισπράττει, οι εταιρείες ασφαλίσεων δεν εισπράττουν, το επικουρικό ταμείο φορτώνεται με κόστη στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί ενώ πέρα από τις ταλαιπωρίες των οδηγών και των θυμάτων που είναι ατελείωτες, οι κοινωνικές συνέπειες είναι μεγάλες από τα επακόλουθα των ατυχημάτων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση του νόμου για τις διασταυρώσεις και τις κυρώσεις ώστε να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι το θέμα έχει προτεραιότητα και είναι αποφασισμένος να ενεργοποιήσει την εφαρμογή του νόμου μέσα στον Σεπτέμβριο. Προς τον σκοπό αυτό έχει αναπτυχθεί ο σχετικός διάλογος με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) κα Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία και έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση και σύντομη συζήτηση με την ΓΓΔΕ κα Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα, δήλωσε αποφασισμένη να το προχωρήσει

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου