Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο δεύτερος για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα συναντήσεων για το επόμενο τριήμερο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Ο πρωθυπουργός επ' αυτών απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς ωστόσο "μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης".


 megatv.gr