23.8.15

Βρες στο internet αν σε απατά ο/η σύζυγός σου ..

Οι χάκερ έκαναν την απειλή τους πραγματικότητα και
αποκάλυψαν τα στοιχεία 32.000.000 χρηστών της μεγαλύτερης σελίδας γνωριμιών για παντρεμένους

Τα προσωπικά στοιχεία των εκατομμυρίων χρηστών της μεγαλύτερης ιστοσελίδας γνωριμιών για παντρεμένους στον κόσμο διέρρευσαν χάκερ στο σκοτεινό δίκτυο.
Δημοσίευσαν ονόματα, διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, e-mails, τα τελευταία ψηφία πιστωτικών καρτών και... τις φαντασιώσεις, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν σε 32.000.000 χρήστες που αναζητούσαν ερωτικούς συντρόφους εκτός γάμου μέσω της ιστοσελίδας, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την «Daily Mail» φιγουράρουν ακόμη και τραπεζίτες, προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του Βατικανού. 
Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» που είδε το υλικό προσθέτει επίσης ότι στις διαρροές αποκαλύπτονται η εμφανισιακή περιγραφή, το βάρος και το ύψος των χρηστών.
Ο φάκελος με τα στοιχεία που επισύναψαν οι χάκερ σε ανάρτηση με τίτλο «Ο χρόνος τελείωσε» στο σκοτεινό δίκτυο, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από κρυπτογραφημένους browsers, έχει μέγεθος 9,7 Gb και, όπως εξηγούν, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια επειδή η εταιρία δεν «κατέβασε» την ιστοσελίδα, όπως είχαν απαιτήσει.
Δημοσιογράφος του «Guardian», ο οποίος είχε εγγραφεί στην ιστοσελίδα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία του που δημοσιεύτηκαν είναι αυθεντικά. Ερευνητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στους οποίους απευθύνθηκε ανέφεραν επίσης ότι χρήστες τους επιβεβαίωσαν ότι τα στοιχεία που τους αφορούν είναι αυθεντικά.
Ωστόσο ο ειδικός Γκράχαμ Κλάλεϊ επισήμανε στην εφημερίδα ότι η ιστοσελίδα δεν ζητούσε κατά την εγγραφή την επιβεβαίωση των προσωπικών στοιχείων που δηλώνονταν μέσω e-mail.
Ψεύτικα προφίλ
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ. Εξέλιξη που έχει τη σημασία της, καθώς, σύμφωνα με τον «Guardian», ανάμεσα στους χρήστες έχουν δηλωθεί e-mail που παραπέμπουν σε εκατοντάδες κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ. «Θα μπορούσα να εγγραφώ στην ιστοσελίδα δίνοντας το e-mail του Μπαράκ Ομπάμα» λέει στον «Guardian» ο Κλάλεϊ, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε πραγματικά την ιστοσελίδα.
Η εταιρία, από την πλευρά της, σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος των χρηστών της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου