28.8.15

METRON ANALYSIS - Νέα δημοσκόπηση: Οριακή η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στην πρώτη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να χάνει δυνάμεις.
Η διαφορά είναι μόλις μία μονάδα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22,2% και η ΝΔ 21,2% ενώ τρίτο κόμμα με 6,4% είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες παίρνουν μόλις 1,7% και βεβαίως είναι εκτός Βουλής. Τα αποτελέσματα δείχνουν οκτακομματική Βουλή.
Στην εκτίμηση των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 129 έδρες και η ΝΔ 75, επομένως για να κάνει κυβέρνηση με κορμό το κόμμα του ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει είτε να συνεργαστεί με τη ΝΔ είτε με τουλάχιστον δύο κόμματα αφού αποκλείεται η Χρυσή Αυγή που παίρνει 23 έδρες.
Νέα δημοσκόπηση: Οριακή η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχει και η τάση της κοινής γνώμης έναντι των άλλων κομμάτων με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Νέα δημοσκόπηση: Οριακή η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ
Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν έναντι των χαρακτηρισμών «μνημονιακός» - «αντιμνημονιακός», που είχαν κυριαρχήσει τα προηγούμενα χρόνια στον δημόσιο διάλογο μεταξύ των κομμάτων, αλλά και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, τις κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου