13.8.15

Εξοργισμένος o Τσίπρας με τη Ζωή - Ούτε το τηλέφωνο δεν σήκωνε!

Εξοργισμένος είναι ο Αλ. Τσίπρας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (που και στη διάσκεψη των προέδρων έδωσε ρεσιτάλ):

 «Νομίζει ότι κάνει αντίσταση στο Μνημόνιο θέτοντας κωλύματα στην ψήφισή του από τη Βουλή» έλεγε ο Πρωθυπουργός την ώρα που οι γραμματείς του επιχειρούσαν να την εντοπίσουν κάπου στις Σποράδες. Τελικά την εντόπισαν στην Αλόννησο, μαζί με τον σύζυγό της Αποστόλη Μάντη, ...Μόνον που η Ζωή δεν σήκωσε το τηλέφωνο.
 Εβλεπε ότι την καλούσαν από το πρωθυπουργικό γραφείο, γνώριζε τον λόγο που την καλούσαν, αλλά επέλεξε να αγνοήσει το πρωθυπουργικό κάλεσμα. 
Αυτή ήταν και η αιτία που ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να της στείλει τη γνωστή επιστολή με την οποία, ανάμεσα στα άλλα, την καλούσε να μη φέρει δυσκολίες στα διαδικαστικά θέματα. Αλλά και αυτή τη φορά αγνόησε τον κ. Τσίπρα κάνοντάς τον, όπως μου τον περιγράφουν οι στενοί συνεργάτες του, «έξαλλο από θυμό» και να λέει «η Ζωή εξακολουθεί να έχει τον χαβά της. Δεν καταλαβαίνει τίποτε».

Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της ΠτΒ; 
Αυτό το ερώτημα ίσως να απασχολεί πολλούς βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση είναι ότι «η Πρόεδρος της Βουλής φεύγει με εκλογές. Εάν ωστόσο κατατεθεί πρόταση μομφής, η κυβέρνηση δεν θέλει να εκληφθεί ότι κατατίθεται επειδή η Ζωή ψήφισε "Οχι" στο Μνημόνιο.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Και αν ακόμα κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της επειδή φέρνει προσκόμματα στη λειτουργία της Βουλής, πάλι θα εκληφθεί ότι το κάνουμε επειδή είναι αντίθετη στο Μνημόνιο» εξήγησε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Πάντως Καμία συνιστώσα δεν τη θέλει στις τάξεις της, ούτε και οι συνιστώσες, όπως η Αριστερή Πλατφόρμα, που διαφωνούν με την ψήφιση του Μνημονίου.
 Να σκεφτείτε ότι και η πιο ισχυρή σύμμαχός της, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που την έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα και η συνιστώσα αυτή δεν θέλει να ακούσει για τουλάχιστον τρία στελέχη: για τη Ζωή, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ραχήλ Μακρή, επίσης φίλη της Ζωής.
Οι μόνοι που έμειναν να υποστηρίζουν την ΠτΒ είναι η κομμουνιστική τάση, η ΚΟΕ με τους Κοδέλα, Ελένη Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου και Κυριακάκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου