4.9.15

Ο Πρέσβης της Κίνας στον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος

Τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τσιάου Λινγκ συνάντησε εχθές το πρωί, στην Πύλο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης.

Αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη, του μίλησε για την τοπική παραγωγή, την παράδοση  και την ιστορία της περιοχής, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «ο τόπος μας έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει ιστορία». Έπειτα, τον ενημέρωσε για τη συνάντηση του, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, με τους εκπρόσωπους της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας, καθώς και για την προοπτική αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και Κινεζικής πόλης, με τον Πρέσβη να δηλώνει πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια και να υπογραμμίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα ενδυναμώσει τις σχέσεις των δύο περιοχών, ιδίως σε θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Λάτρης της περιοχής δήλωσε ο Πρέσβης, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό του τόσο για το φυσικό τοπίο όσο και για την τοπική ιστορία και τα καλοδιατηρημένα μνημεία.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρέσβη ένα αναμνηστικό δώρο με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και ακολούθησε γεύμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου