25.9.15

ΕΡΩΤΗΜΑ - Που βρίσκεται η υπόθεση του υπόδικου δημοσιογράφου Νίκου Φλαούνα ;

Ένα  ΤΕΡΑΣΤΙΟ  σκανδάλο που έχει απασχολήσει από τον Ιανουάριο  του 2010 μέχρι και σήμερα, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, εφημερίδες, κανάλια, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και …πολιτικά γραφεία!


Ένας «δημοσιογράφος » που κυκλοφορεί  ακόμα ελεύθερος και σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα και εμφανίζεται με  φιλοδοξίες να αποκτήσει …….τηλεοπτικό σταθμό στην Αχαία !!!


Ο τύπος που βαρύνεται με την κατηγορία – σε βαθμό κακουργήματος – μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, με την  επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που προβλέπει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.


Ας δούμε το ιστορικό 


Ο  Νίκος Φλαούνας, πρώην  ιδιοκτήτης  του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ  στην Καλαμάτα, πληρωνόταν και προαγόταν κανονικότατα ως υπάλληλος (αορίστου χρόνου) του υπουργείου Γεωργίας, χωρίς να έχει πατήσει το πόδι του στην υπηρεσία, τουλάχιστον για 13,5 χρόνια!


Το αρμόδιο τμήμα του... Νομικού Συμβουλίου του κράτους, γνωμοδότησε πως πρέπει να ζητηθούν από τον Φλαούνα, ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, όλες οι αποδοχές που πήρε όλα αυτά τα χρόνια (συν οι ασφαλιστικές εισφορές), να σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων και να διεξαχθεί ΕΔΕ για τη διερεύνηση των πειθαρχικών ευθυνών (γιατί βέβαια ο Φλαούνας δεν έδρασε μόνος του).


Στην δίωξη που του ασκήθηκε επιτέλους μετά από χρόνια   γλύτωσε την προφυλάκιση λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό και αφέθηκε ελεύθερος  με περιοριστικούς όρους από το δικαστικό συμβούλιο έως την δίκη του που μετά από 15 μήνες ΔΕΝ διαφαίνεται  στον ορίζοντα 


Ταυτόχρονα υπάρχει επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή   για το «φαινόμενο » Φλαούνας στην οποία ακόμα δεν έχει απαντήσει κανένας  υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης 


Μήπως έφθασε η ώρα να πληροφορηθεί ο Μεσσήνιος πολίτης που βρίσκεται η υπόθεση Φλαούνα  γιατί από …. «Φλαούνες » που απομύζησαν το Ελληνικό  δημόσιο , φθάσαμε σαν χώρα σε αυτό το χάλι

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου