18.9.15

Τώρα που τα ψέμματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε. Ψηφίζουμε Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Βρισκόμαστε 2 μόλις μέρες πριν τις εκλογές, τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση. Τις εκλογές που θα αποφασίσουν το μέλλον της χώρας μας, την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Τους 7 μηνες που πέρασαν ζήσαμε πολλά: ζήσαμε την εποχή των οδυνηρών διαψεύσεων, της κατάρρευσης των μύθων κάτω από το βάρος της πραγματικότητας. Ο κόσμος πλέον ξέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια παίχτηκε στην πλάτη του ένα απαράδεκτο παιχνίδι υποσχέσεων, συκοφαντιών και υπερβολών από κάποιους που έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια.

Το κόστος ήταν οδυνηρό για όλους μας. Η χώρα μας μπήκε σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια, επιστρέψαμε στην ύφεση και στα ελλείμματα, αυξήθηκε η ανεργία και – κυρίως – κινδύνευσε η θέση μας στην Ευρώπη. Η κοινωνία μας διχάστηκε με ένα ακατανόητο δημοψήφισμα, χωρίς λόγο, και χωρίς ουσία, που οδήγησε εκατομμύρια συμπολίτες μας σε σκηνές ταπείνωσης μπροστά σε κλειστές τράπεζες, που έφερε το τρίτο μνημόνιο, το χειρότερο, το ακριβότερο, το πιο σκληρό από όλα, που φέρνει νέα μεγάλα βάρη για κάθε οικογένεια, κάθε επαγγελματία, κάθε αγρότη. 

Όταν, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέρρευσε κάτω από το βάρος της αποτυχίας και των ψεμάτων της, όταν έφτασαν τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι εκεί, πάντα μπροστά στα δύσκολα. Έβαλε πλάτη, ανέλαβε τις ευθύνες του, κι έτσι η χώρα κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα. Η δημοκρατική παράταξη απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πάνω απ´ όλα είναι δύναμη ευθύνης, που πράττει το εθνικό της καθήκον χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Την Κυριακή λοιπόν γυρίζουμε σελίδα. Αποφασίζουμε αφήνουμε πίσω την εποχή του δικομματισμού και των διασπάσεων, περνάμε στην νέα εποχή των συνεργασιών και της συνεννόησης.

Σε αυτήν την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδειχθεί πυλώνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο δυνατός τρίτος πόλος συνεργασίας των δημοκρατικών, προοδευτικών ιδεών.

Στις εκλογές της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει, και θα βγει, ενισχυμένο και δυνατό. Πρέπει να αναδείξουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Τρίτη δύναμη, την κρίσιμη και χρήσιμη δύναμη.

Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Με λαϊκισμό, κρατισμό, τυχοδιωκτισμό και ψέμα πάνω στο ψέμα δεν μπορεί να πάει η χώρα μπροστά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει τις δικές της εμμονές. Έχει μια βαθειά συντηρητική ατζέντα, ειδικά σε κοινωνικά θέματα. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Δεξιά δεν αλλάζει. Δεν ξεχνούν ότι η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ το 2004-2009 μας οδήγησε στην κρίση.

Το Ποτάμι ψαρεύει στα θολά νερά του απολίτικου στυλ. Μόνο που αυτό δεν αρκεί στις δύσκολες εποχές που ζούμε. 

Τα κόμματα της αντιευρωπαϊκής απομόνωσης και οι νεοναζί δεν είναι λύση. Είναι ακόμα χειρότερο πρόβλημα.

Ο κύριος εκφραστής του δημοκρατικού χώρου, ο εγγυητής της σταθερότητας, της πολιτικής ισορροπίας, είναι το ΠΑΣΟΚ. 

Τα πιο δύσκολα για την παράταξή μας πέρασαν. Τα χρόνια που σηκώναμε μόνοι μας το βάρος της ευθύνης για τη χώρα, ανήκουν στο παρελθόν. Αρκετά ως τώρα υποστήκαμε από τους ανεύθυνους πειραματισμούς και τις αστοχίες της «πρώτης φοράς αριστερά».

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σημαίνει ευαισθησία και φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη. Όπως την προηγούμενη τριετία καταφέραμε να αποτρέψουμε πολλά αντιλαϊκά μέτρα, έτσι και τώρα μπορούμε να παλέψουμε για να βελτιώσουμε, έστω και λίγο, κάποιες πτυχές του μνημονίου. Ειδικά για τους αγρότες, για τις συντάξεις, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για τις ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Αρκεί να είμαστε ισχυροί στην επόμενη βουλή, ώστε να είμαστε ισχυροί και στην επόμενη κυβέρνηση.

Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να μας εμπιστευθεί ξανά. Να έρθει ξανά κοντά μας, να γυρίσει στο σπίτι του, για να βάλουμε ξανά μαζί την Ελλάδα σε ένα δρόμο σταθερότητας και προκοπής. 

Κρατάμε την Ελπίδα ζωντανή, και ζητάμε από τους πολίτες της Μεσσηνίας να μας δώσουν τη δύναμη, να μας δώσουν δύναμη από τη δύναμή τους. Τώρα που τα ψέμματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε. Ψηφίζουμε Δημοκρατική Συμπαράταξη. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε!

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου