25.9.15

Εντοπισμός μεγάλης φυτείας κάνναβης στη Μάνη


Φυτεία αποτελούμενη από 278 δενδρύλλια εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας χασίς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή της Ανατολικής Μάνης.
Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκαν τέσσερις παράπλευροι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά 278 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Όπως πρόεκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν στους προαναφερόμενους χώρους, ακόμη 626 δενδρύλλια, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στον χώρο της φυτείας.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 50 αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια χασίς, 88 κιλά χασίς, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου