5.9.15

Χαμός για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Καραμπόλες και μετακινήσεις πραγματοποιούνται  στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ υπουργών προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του κόμματος σε κρίσιμες περιφέρειες, αφού τόσο η επιτροπή για τα ψηφοδέλτια όσο και η ΚΕ που συνεδριάζει από το πρωί συζητά εκτενώς τις λίστες του κόμματος σε Α και Β Αθηνών καθώς και στην Αττική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thetoc, η αποχώρηση του Αλέξη Μητρόπουλου από την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Αττικής έχει ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων για τον επικεφαλής της λίστας στην κρίσιμη περιφέρεια.
Αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του αν. υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη αλλά η κόντρα με τον Αλέξη Μητρόπουλο δημιούργησε δεύτερες σκέψεις στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια.
Στην θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής συζητήθηκε το όνομα του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη ο οποίος αποτελεί μήλον της έριδος για τις λίστες της Β Αθήνας και της Αττικής.
Ο κ. Σκουρλέτης που έχει υψηλή δημοφιλία θα αποτελούσε  ιδανική λύση για την Αττική στην θέση του Αλέξη Μητρόπουλου αλλά ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί την κάθοδό του στην Β Αθήνας όπου χρειάζεται να καλυφθούν οι απώλειες της υποψηφιότητας Βαρουφάκη.
Την τελευταία στιγμή μπήκε στο τραπέζι για την πρώτη θέση στην Αττικής και το όνομα του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα αλλά δημιουργεί προβληματισμό η τοποθέτησή του πάνω από τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές Ν. Αθανασίου, Π. Σκουρολιάκου, Γ. Πάντζα και Γ. Δέδε.
Στην Β Αθηνών φαίνεται ότι οριστικοποιούνται τα ονόματα των Γ. Δραγασάκη προκειμένου με το κύρος του να καλύψει το κενό του λαοφιλούς Γ. Βαρουφάκη ενώ θα είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις οι επίσης πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκου Παππά  που διετέλεσε υπουργός Επικρατείας, του  πρώην υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, του  αντιπρόεδρου της βουλής Γ. Μπαλάφα, του πρώην υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλής, και του  πρώην αν. υπουργού Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης.
Στο ψηφοδέλτιο της Β Αθήνας θα επανατοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι βουλευτές από την ομάδα των 53+ που ψήφισαν παρών στο Μνημόνιο μετά από τις πιέσεις του Ευ. Τσακαλώτου, που είναι η Βασιλική Κατριβάνου και η Αννέτα Καββαδία.
Επίσης στην Β Αθηνών αναμένεται να είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις οι βουλευτές Μ. Καφαντάρη,  Στ. Παναγούλης και Γ. Κυρίτσης ενώ θα τοποθετηθούν και ο πρώην αν. υπουργός Άμυνας Ν.Τόσκας, και ο πρώην αναπ. Υπουργός Εργασίας  Γ. Κατρούγκαλος καθώς  και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ , Γ. Θεωνάς.
Στην Α  Αθήνας αναμένεται να είναι υποψήφιος ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην γνώριμη σε αυτόν περιφέρεια όπου έχει θέσει υποψηφιότητα για την δημαρχία της πόλης.
Ο πρώην Πρωθυπουργός θα κατέλθει ως υποψήφιος στην Αθήνα για αντίβαρο στην αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συνεργάζεται με την Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.
Στην Α Αθηνών θα είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γαβριήλ Σακελλαρίδης και οι πρώην υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης , αν. υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης και η πρώην υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Στην σιγουριά του Επικρατείας φαίνεται ότι θα βρεθούν οι πρώην υπουργοί  Θεανώ Φωτίου και ο Αλέκος Φλαμπουράρης καθώς και η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε μη εκλόγιμη θέση προκειμένου να εκφράσει την συμπαράταξή της στον κοινό αγώνα.
Αντίστοιχα στην Α Πειραιά συζητείται να  είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο  Θ.Δρίτσας και στην Β. Πειραιά ο Δ. Βίτσας, στην έδρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με συνυποψήφια την προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Νίνα Κασσιμάτη.  Ο αν. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας θα είναι υποψήφιος στην Β Θεσσαλονίκης.
Υπάρχουν όμως και πολλές συγκρούσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην Κοζάνη όπου η Κουμουνδούρου πρέπει να καλύψεις τα κενά από τις αποχωρήσεις της Ραχήλ Μακρή και Ευγενίας Ουζουνίδου πρώτης και δεύτερης στις εκλογές του Γενάρη. Στην πρώτη θέση τοποθετείται φυσιολογικά ο εναπομείνας βουλευτής Δημητριάδης, όμως η απόφαση να μπει δεύτερος ο Θέμης Μαμουλίδης, για τον οποίο υπάρχουν όμως αντιδράσεις από εκείνους που ακολουθούν στη σειρά και μάλιστα εξ αυτών απειλούν ότι θα παραιτηθούν!
Βαρύ είναι το κλίμα και με τέσσερις πέντε βουλευτές των 53 που ψήφισαν «παρών», αλλά επιθυμούν να είναι ξανά σε εκλόγιμες θέσεις. Η ηγεσία φέρεται αποφασισμένη να τους τοποθετήσει μόνο σε μη εκλόγιμες θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν άγριες παρασκηνιακές συγκρούσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου