9.9.15

Ήθελε να κάνει τον Χουντίνι και παραλίγο να πεθάνει

Το τελευταίο κόλπο της ζωής του παραλίγο να κάνει ένας Βρετανός, που θέλησε να ξεπεράσει τον Χουντίνι
Ο Αντονι Μπρίτον παραλίγο να πεθάνει, όταν θάφτηκε φορώντας χειροπέδες, σε βάθος σχεδόν δύο μέτρων. Η προσπάθειά του να ξεπεράσει τον μετρ των αποδράσεων δεν απέδωσε, καθώς ανασύρθηκε αναίσθητος, όταν πέρασαν εννιά λεπτά.
Χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο, ενώ είχε ένα κάταγμα στα πλευρά και αρκετές εκδορές. «Σχεδόν πέθανα. Βρέθηκα λίγα δευτερόλεπτα από το θάνατο. Ηταν τρομακτικό», παραδέχθηκε μιλώντας στην Daily Mail. «Η πίεση του χώματος με συνέθλιβε. Ενιωθα να χάνω τις αισθήσεις μου και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Πέθαινα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπρίτον είναι μόλις ο τρίτος άνθρωπος που δοκιμάζει το κόλπο του «Θαμμένου ζωντανού», τα τελευταία 100 χρόνια. Ο Χάρι Χουντίνι το είχε αποπειραθεί το 1915, ενώ ο Αλαν Αλαν το δοκίμασε το 1949. Κανένας τους όμως δεν πέτυχε και χρειάστηκε να τους ξεθάψουν οι βοηθοί τους. Ο Μπρίτον πάντως παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να το δοκιμάσει ξανά.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένα κόλπο του εξελίσσεται με τρομακτικό τρόπο. Πέρυσι, το κοινό παρακολουθούσε τον Βρετανό με κομμένη την ανάσα να προσπαθεί να διαφύγει από ένα δεμένο γιλέκο, ενώ κρεμόταν από ένα φλεγόμενο σχοινί. Ομως, οι ισχυροί άνεμοι επιτάχυναν την καύση, με αποτέλεσμα να πάθει εξάρθρωση ώμου πριν τελικά τον κατεβάσουν στο έδαφος.
Το 2013, ήταν δεμένος μέσα σε ένα ατσάλινο κλουβί, έχοντας στη διάθεσή του 90 δευτερόλεπτα για να διαφύγει πριν ανάψουν τρία φιτίλια. Μόλις που πρόλαβε, λίγα δευτερόλεπτα πριν καεί.



 iefimerida

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου