12.9.15

Ο …ΕΞΑΓΝIΣΜΕΝΟΣ ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΊΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Γράφει: Ο Σ-ΕΡΤ-ΙΚΟΣ

Παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες  τις πολιτικές εξελίξεις, έπεσα ένα βράδυ πάνω σε μια πολιτική εκπομπή με παρουσιαστή ένα Γιώργο Κογιάννη. Έσπασα το κεφάλι μου για να θυμηθώ που ξέρω αυτόν το τύπο, που τον είχα ξανά ακούσει. Έτσι όπως τον έβλεπα και τον άκουγα βεβαίως δεν με θάμπωνε η τηλεοπτική του και δημοσιογραφική δεινότητα διαχείρισης των πολιτικών εξελίξεων .Τελικά και ενώ έκανα …focus στη μνήμη μου, θυμήθηκα ποιος μου είχε μιλήσει για αυτόν .Ήταν ένας συνάδελφος δημοσιογράφος ,που μου είχε διηγηθεί την περιπέτεια του στην ΕΡΤ.
Τι είχε αντιμετωπίσει ο δημοσιογράφος επί ημερών Κογιάννη, διευθυντή ειδήσεων στην ΕΡΤ;
Ο συγκεκριμένος τύπος ,επί σειρά ετών αυλικός των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ ,φανατικός οπαδός του Γιωργάκη Παπανδρέου, από …εκπαιδευτικός συντάκτης και το New Channel βρέθηκε στην ΕΡΤ, το γύρισε στο πολιτικό ρεπορτάζ και με διαφόρους τρόπους βρέθηκε στην θέση του διευθυντή. Δεν χρειάζεται να σας αναλύσω ποιοι είναι αυτοί οι αυτονόητοι τρόποι. Τότε λοιπόν  ο αλαζόνας και με τουπέ καρδινάλιου Γιώργος Κογιάννης έχοντας τις πλάτες του να ακουμπούν στην αυλή του ΓΑΠ ,έγινε και …πρόεδρος ,ενός «διαγωνισμού» μαϊμού που έκαναν τότε για να απαλλαγούν από την παρουσία ανεπιθύμητων και να βολέψουν τα δικά τους παιδιά. Ένας «διαγωνισμός» που το κατακαλόκαιρο του 2010 βρήκε οικογενειάρχες και επαγγελματίες δημοσιογράφους, και χωρίς άλλη δουλειά στην ανεργία!!!Η λίστα των επιλογών δημοσιογράφων έκανε πολλές βόλτες από το κτίριο της Μεσογείων στο γραφείο του τότε αρμόδιου Υπουργού Χυτήρη και του Γερουλάνου. Συμμέτοχος στις αλχημείες του Κογιάννη ήταν ο δημοσιογράφος και διευθυντής επίσης της διεύθυνσης αθλητικών προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου(Κολλητός και αυτός τότε του Γερουλάνου),που συνηγορούσε και υιοθετούσε αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις και πρακτικές Κογιάννη ,όπως και τις μεθοδεύσεις του στον μαϊμού «διαγωνισμό». Μάλιστα είχε δημιουργηθεί τότε και θέμα με χοντρό τσακωμό του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη που αντιδρούσε για τις μεθοδεύσεις Κογιάννη-Χατζηγεωργίου, όπως και τον αποκεφαλισμό κάποιων δημοσιογράφων επαγγελματιών, άνευ λόγου και αιτίας, διασπείροντας μάλιστα και για κάποιους ασύστολα ψεύδη, που δεν είχαν δώσει κανέναν δικαίωμα να τους πετάξουν εκτός ΕΡΤ οι διαχρονικά βολεμένοι με την εκάστοτε πολιτική κατάσταση. Ακολούθησαν τότε δικαστήρια και σημειώστε για να καταλάβετε γιατί άτομα μιλάμε; .Κογιάννης και Χατζηγεωργίου πήγαιναν σε δικαστήρια  εναντίον δημοσιογράφων που αναζητούσαν την αυτονόητη αποκατάσταση δικαίου και με ψευδή υπερασπιζόταν τις στημένες αποφάσεις τους !!!Και ω!ω!ω! του θαύματος ,τόσο ο Κογιάννης όσο και ο Χατζή… τέτοιος ,αναβαθμίστηκαν και έγιναν ΣΥΡΙΖΑ .Πριν πέσει ο διακόπτης ήταν ΠΑΣΟΚ, όταν ανέβηκε ο διακόπτης τους βρήκε ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι κάνουν κάποιοι καριέρες. Εξαγνίστηκαν και συνεχίζουν να απολαμβάνουν την προνομιακή τους μεταχείριση ,αναζητώντας τους επομένους ισχυρούς της πολιτικής κατάστασης που θα τους διατηρούν τα οφίτσια και τις θέσεις που κατέχουν. Γιατί θεωρούν (Τους δόθηκε το δικαίωμα να το πιστεύουν)ότι η θέση τους ,και τα προνόμια τους στην ΕΡΤ ως ιδιαιτέρως εκλεκτοί τους τα χρεωστάει ο ελληνικός λαός ,αλλά και ο κλάδος μας που μπορεί να βιώνει τον Αρμαγεδδών του ,αλλά για κάποιους αυτά δεν ισχύουν. Είναι εκλεκτοί και βολεμένοι με όλες τις καταστάσεις …Έτσι μετά την …δικαίωση των αγώνων του ο Κογιάννης πήρε εκπομπή για να μας …διαφωτίζει για τις εξελίξεις .Και ο Χατζή-τέτοιος έγινε πάλι ειδικός για όλα και περιμένει να γίνει μέχρι και πάλι… διευθυντής… Αθάνατη Ελλάδα και διαχρονική ΕΡΤ…
Απολαύστε τους και η τελική κρίση δική σας…
ΥΓ: Αυτά είναι ένα μέρος από τις ημέρες και τα έργα τους …

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου