24.9.15

O AΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΟΚ 2-1 ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΑΕΚ

Του: Αντώνη .Αντωνόπουλου
         Real fm-pamesports.gr

Στο πρώτο ντέρμπι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασισμένος ,πιο διψασμένος, αποτελεσματικός και κατάφερε να γυρίσει το ματς για να πάρει τους τρεις πολύτιμου πόντους ,αλλά και να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι σε μια αγχωμένη και μπερδεμένη εν πολλής ΑΕΚ
που αναζητεί τον αγωνιστικό της προσανατολισμό. 
Η δουλειά που κάνει ο Κροάτης προπονητής Τούντορ στο ΠΑΟΚ φάνηκε στο Α΄ ημίχρονο .Ο φετινός ΠΑΟΚ με δυνάμεις και άριστη φυσική κατάσταση έχει επιθετική διάθεση, δημιουργεί και πιέζει τον αντίπαλο ,κάτι που έκανε χάνοντας σωρεία ευκαιριών κυρίως με τον Μάκ αλλά και τους Κλάους και Ροντρίγκεζ. 
Η ΑΕΚ στο πρώτο 45 ήταν τυχερή που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ τουλάχιστον με ένα 2 αν όχι 3-0.Στη μεσαία της γραμμή είχε προβλήματα με αποτέλεσμα να πελαγοδρομεί και η άμυνα της .Και όπως είχε πει ο Οσιμ η μπάλα είναι… πόρνη και τιμωρεί. 
Έτσι ο Αραβίδης έπιασε την άμυνα του ΠΑΟΚ στον ύπνο ,πριν καν ζεσταθεί και  φέρνει από τα αποδυτήρια το γκολ(0-1) και παγώνει την Τούμπα. Ο Δέλλας που είχε φοβηθεί το ματς και είχε στήσει λάθος εξ αρχής την ΑΕΚ κάνει τις διορθωτικές του κινήσεις στη μεσαία γραμμή, κλείνει τους διαδρόμους και περιορίζει την πίεση του ΠΑΟΚ στην περιοχή της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι όμως αποφασισμένοι φτάνουν στο 64΄στην ισοφάριση με τον Ροντρίγκεζ, τον καλύτερο παίκτη του αγώνα. 
Ο Τούντορ δείχνει αποφασισμένος να μην χάσει με τίποτα αυτό το ματς. Κάνει τις διορθωτικές του κινήσεις και ρίχνει το βαρύτερο χαρτί του στο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι έτοιμος να του δώσει αυτό που μπορεί, τον Ντιμιταρ Μπερμπάτοφ. 
Η Τούμπα παίρνει φωτιά και η αδρεναλίνη των παικτών του ΠΑΟΚ χτυπάει κόκκινο. 
Ο Βούλγαρος δεν θέλει και πολύ για να αναστατώσει μια άμυνα που είναι επιρρεπής και στο λάθος ,έτσι δίνει την ευκαιρία στο Τζόλη να κερδίσει πέναλτι που ο Κλάους με ευστοχία κάνει την ανατροπή 2-1 και δίνει την νίκη στον ΠΑΟΚ.
 Μια νίκη που θα γινόταν ισοπαλία στο 95΄στη καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου τουλάχιστον, αν ο γκελάκιας Σουηδός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Ολσεν δεν κατέβαζε ρολά.    
Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη με βάση την αγωνιστική εικόνα των ομάδων. 
Ο ΠΑΟΚ θέλει ακόμη δουλειά και κάποιους παίκτες μεγαλύτερης ποιότητας αν θες να πεις ότι μπορεί να απαιτήσει τίτλους γιατί ο πήχης του Ολυμπιακού είναι υψηλός και ένας Μπερμπάτοφ σαφώς δεν αρκεί. Δείγματα βελτίωσης σε σχέση με τον περυσινό ΠΑΟΚ είναι εμφανή ,αλλά από εκεί και πέρα στην διάρκεια θα φανει αν ο ιδιόρυθμος αλλα δουλευταράς Κροάτης προπονητής Τούντορ καταφέρει να δώσει ταυτότητα στον ΠΑΟΚ μιας ανταγωνιστικής ομάδας που μάχεται παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, και βγάζοντας μέσα στο γήπεδο στοιχεία όπως αυτά που την οδήγησαν στην ανατροπή του μας με την ΑΕΚ και την τελική νίκη.
 Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας παραδέχτηκε ότι από δικά του λάθη έχασε η «Ένωση» στη Τούμπα. Ομολόγησε ότι ήταν αδιάβαστος η δεν διαχειρίστηκε καλά το ματς.
 Όπως και να έχει η ΑΕΚ στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια σαφώς και δεν στοχεύει σε τίτλο, είναι κάτι εξ αλλού που και επισήμως έχει επισημάνει  ο Δέλλας τονίζοντας ότι είναι στην διαδικασία δημιουργίας μια ομάδας που θα αναζητήσει τον δρόμο προς την κορυφή. Όπως και να έχει πάντως σε ένα ντέρμπι που ήρθε από το παρελθόν μεταξύ δυο ομάδων με βαρύ όνομα και Ιστορία κέρδισε δίκαια ο καλύτερος ,και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου