9.9.15

TRIVAGO - Ανοδικά οι τιμές των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο

Αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή της τάξεως του 18% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 12% σε σχέση με τον Αύγουστο παρουσιάζει η Αθήνα όσον αφορά τον Σεπτέμβριο του 2015, με την ελληνική πρωτεύουσα, όμως, να συνεχίζει να είναι μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.
Η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Αθήνας διαμορφώνεται στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση.  Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται και αυτό το μήνα στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους, κατά μέσο όρο, το ποσό των 369 ευρώ, 2% περισσότερο από το αντίστοιχο ποσό που είχε διαμορφωθεί κατά τον περσινό Σεπτέμβρη, αλλά 22% χαμηλότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και του Παρισιού, προορισμών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί προορισμοί είχαν μόνο αυξήσεις, τόσο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, όσο και σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με εξαίρεση το Παρίσι, όπου οι ξενοδοχειακές τιμές μειώθηκαν κατά 4% συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2014.
Ελλάδα
Όσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, με εξαίρεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδοχειακές τιμές, παρουσίασαν κατά κύριο λόγο μειώσεις συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι μεταβολές σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλές, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω.
Πιο αναλυτικά, η Σαντορίνη και η Μύκονος, οι ελληνικοί προορισμοί με τις υψηλότερες τιμές κατά τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτες μειώσεις στις τιμές τους συγκριτικά με τον Αύγουστο, αλλά και συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 248 ευρώ, 40% χαμηλότερη συγκριτικά με τον Αύγουστο. Στη Μύκονο, η αντίστοιχη μειωτική μεταβολή αγγίζει το 55%, ενώ συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη, τόσο η Σαντορίνη, όσο και η Μύκονος είναι οικονομικότερες κατά 4% και 5% αντίστοιχα.
Αρκετά μεγάλες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιονίων νησιών, αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με την Ύδρα να έχει κατά 54% χαμηλότερες τιμές, από αυτές του Αυγούστου. Αντίστοιχα μεγάλη μείωση είχαν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Πάργας, οι οποίες τώρα είναι κατά 45% χαμηλότερες.
Το Ηράκλειο και τα Χανιά, έχουν επίσης μειώσει τις ξενοδοχειακές τους τιμές, κατά 2% και 17% αντίστοιχα, αυξάνοντας, ωστόσο, λίγο το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι τουρίστες συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου