31.10.15

Οδύνη στη Ρωσία! Κόπηκε στα δύο το μοιραίο ρώσικο Airbus

Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες  - Στο Airbus επέβαιναν 17 παιδιά - 120 από τους επιβάτες βρέθηκαν «ανέπαφοι» και ήταν ακόμη δεμένοι με τις ζώνες στα καθίσματά τους
 - Έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό
 - Η εταιρεία Kogalymavia ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος» 
- Βρέθηκε το μαύρο κουτί - Διασώστες έλεγαν πως άκουγαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων ανθρώπων
 - Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων
Ένα ρωσικό αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia με 224 επιβαίνοντες το οποίο είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου σε ορεινή περιοχή στο κέντρο της Χερσονήσου του Σινά.
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αιγυπτιακές αρχές.
Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής, είπε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι, ενώ υπήρχαν και τρεις Ουκρανοί.
Σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματικό, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ενώ συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 120 από τους επιβάτες εντοπίστηκαν «ανέπαφοι» και ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.
«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους.
Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.
 
Έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό!
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Ο Μίκαηλ Ρόμπερτσον του Flight Radar 24, που παρατηρεί την πορεία των αεροσκαφών, είπε στο BBC πως η πτήση ξεκίνησε «κανονικά» πριν «πάει κάτι στραβά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έπειτα από 23 λεπτά έπεσε στα 30.000 πόδια και ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα. Πέρασε από τους 400 κόμβους στους 62 και ξαφνικά άρχισε να χάνει ύψος πολύ γρήγορα. Ύστερα από περίπου 20 δευτερόλεπτα χάσαμε το σήμα του αεροσκάφους».
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος», λέει η εταιρεία
Πάντως, η εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος» πίσω από την τραγωδία.
Παράλληλα, η Οξάνα Γκολόβινα, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα ενός από τους κυβερνήτες. Πρόκειται για τον Βαλερί Νέμοφ, ο οποίος είχε καταγράψει περισσότερες από 12.000 ώρες πτήσης.
«Το προσωπικό μας είχε εμπειρία, ο πιλότος μας είχε μεγάλη εμπειρία και έτσι δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη συντριβή», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων
«Περιμένω τους γονείς μου. Τους μίλησα στο τηλέφωνο αφού είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και μετά άκουσα τις ειδήσεις...» λέει με λυγμούς η Έλα Σμίρνοβα, μια 25χρονη γυναίκα. «Θα συνεχίσω να ελπίζω ότι είναι ζωντανοί όμως μάλλον δεν θα τους ξαναδώ ποτέ» ξεσπάει, περιτριγυρισμένη από άλλους συγγενείς επιβατών που αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Οι ρωσικές αρχές ναύλωσαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τις οικογένειες των επιβατών σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ενώ, για προληπτικούς λόγους, έστειλαν στο αεροδρόμιο και ασθενοφόρα.
«Δεν καταλαβαίνω τι έγινε» λέει η 20χρονη Άννα ενώ την οδηγούν σε μια άκρη δύο υπάλληλοι των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
Η Ιρίνα Σεμιόνοβα, 35 ετών, πήγε στο Πούλκοβο για να μάθει περισσότερα για τη φίλη της, Νατάσα. «Κι εγώ, μόλις γύρισα από το Σαρμ ελ Σέιχ. Γνωριστήκαμε στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές με μια φίλη της. Επικοινωνήσαμε για τελευταία φορά όταν βρισκόταν στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ. Μου είπε ότι θα μου αγοράσει ένα άρωμα» αφηγείται, δείχνοντας στο κινητό τηλέφωνό της μια φωτογραφία της ξένοιαστης φίλης της, με μαγιό και γυαλιά ηλίου.
Ημέρα πένθους κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ο Πούτιν
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Μάλιστα, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα πένθους, έπειτα από τη σημερινή αεροπορική τραγωδία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου