16.10.15

Στο «πόδι» αγρότες, γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι


Στο «πόδι» αγρότες, γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι

Ντόμινο αντιδράσεων σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας έχει προκαλέσει το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή και το οποίο ρυθμίζει μια σειρά εκκρεμών θεμάτων που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Αγρότες, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι αλλά και σπουδαστές έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας την άρση βασικών άρθρων του πολυνομοσχεδίου, τα οποία χαρακτηρίζουν άδικα και καταστροφικά για τους κλάδους τους. Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, οι οποίοι αντιδρούν στη «φοροκαταιγίδα» που έρχεται να πλήξει τον πρωτογενή τομέα, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους οχήματα, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Εν τω μεταξύ η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας έστησε χθες μπλόκο στον κόμβο της Μαραθιάς, προκειμένου να διαδηλώσει την έντονη αντίδρασή της για τον αφανισμό του κλάδου, εξαιτίας των αλλαγών στη φορολογία.
Οι αγρότες θα αποφασίσουν από κοινού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων για την περαιτέρω στάση τους την ερχόμενη Κυριακή, στη Λάρισα, όπου θα συμμετέχουν η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Πρωτοβουλία Αγροτών, που εκπροσωπεί 63 συλλόγους από όλη τη χώρα. Μάλιστα ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών εξέφρασε την πρόθεσή του να στήσει μπλόκα σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σε περιφερειακές κινητοποιήσεις, στο Κιλκίς (20/10), στην Ημαθία (22/10), στη Χαλκιδική (29/10) και στην Κομοτηνή (3/11/).
Παράλογη η μείωση 
Την άμεση απόσυρση διάταξης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που καταργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, ζητούν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Οπως επισημαίνουν, με την τροποποίηση του ασφαλιστικού που επιχειρεί η κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν, με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών.
Οι σπουδαστές 
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Δημητριάδη πραγματοποίησε χθες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Οι εκπρόσωποι των σπουδαστών ζήτησαν διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ σε αναξιοπαθούντες, να μην υπάρξουν αυξήσεις στα εισιτήρια, να μην καταργηθούν τα μειωμένα εισιτήρια και οι κάρτες για τους φοιτητές, ενώ εξέφρασαν στον πρόεδρο την πλήρη αντίθεσή τους με την πρόταση του για μετατροπή της παράνομης επιβίβασης στα ΜΜΜ από πταίσμα σε πλημμέλημα. Ο ίδιος πάντως έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του, σημειώνοντας πως δεν επιδιώκει καμία σύλληψη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου