1.10.15

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ! ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ κυριαρχεί στην γαλάζια πολυκατοικία με αφορμή την κούρσα διαδοχής που άνοιξε τις διαδικασίες εσωστρέφειας για την εκλογή αρχηγού μετά την αδυναμία συσπείρωσης των ψηφοφόρων τις στις πρόσφατες εκλογές αλλά και την γκρίνια στο εσωτερικό της για τον πολιτικό προσανατολισμό της παράταξης.
Στη κούρσα τις διαδοχής έχουν τεθεί αρκετά ονόματα με παρασκήνιο για τον νυν μεταβατικό Πρόεδρο κ. Μειμαράκη, του πρώην πρωθυπουργό κ .Σαμαρά που δηλώνει παρών με έντονη τη παρουσία του στη Μεσσηνία, του κ. Μητσοτάκη, του κ. Δένδια αλλά και την προοπτική του κ. Τζιτζικώστα, αλλά και άλλων επίδοξων βαρώνων που θέτουν όρους για να κατέλθει στο στίβο της αρχηγίας. 
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δέχεται πολλές εισηγήσεις και προεκλογικά συναντούσε μεταξύ γευμάτων και δείπνου αυτοδιοικητικούς καθώς η Ν.Δ έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 Δήμους του Νομού, η κατάσταση πάγωσε δεδομένου ότι στις πρόσφατες εκλογές τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά για την συσπείρωση των γαλάζιων που δείχνει ότι τα μηνύματα ανανέωσης δεν τα πήραν ποτέ οι αρχηγικές κεφαλές.
Μάλιστα αρκετά γαλάζια στελέχη αρχίζουν να προσδιορίζουν την παραδοχή που είχε γίνει σε κλειστή συνεδρίαση κομματικών οργάνωσης του πολιτικού φορέα. Ότι η σημερινή Ν.Δ. έχει απεμπολήσει τις αξίες, την ηθική προέκταση, την ανθρωπιστική προσέγγιση αλλά και την ουσία της πολιτικής ύπαρξης που είχε θέσει ως θεμέλια ο Εθνάρχης ως ιδρυτής του πολιτικού φορέα. Η βαριά ήττα του γαλάζιου στρατοπέδου 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης για το ζωτικό της χώρο καθώς η βάση έχει αποδομηθεί. Προφανώς το πολιτικό σκηνικό θα έχει πολλές εξελίξεις και το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα αν οι γαλάζιοι ψηφίσουν όλα τα προαπαιτούμενα που θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή όταν έχουν ψηφιστεί ήδη τα 3 Μνημόνια....
Δεν είναι τέλος τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με προσεγμένη στρατηγική επέλεξε να δώσει μάχη στη Μεσσηνία κερδίζοντας τη Καλαμάτα, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση έχει άμεσο μεσσηνιακό χρώμα. 
Επομένως το μεγάλο στοίχημα είναι αν το όραμα του Εθνάρχη που έχει αποκερματιστεί θα αναζωπυρωθεί ή αν απλά θα μείνουμε σε μια άλλη κούρσα για την διαδοχή χωρίς ουσία.......
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου